Calendari en Xarxa

A bordo! L’expedició cultural i científica Progetto Mediterranea arriba a Barcelona

Quan: 3 d’agost de 2018 d’11 a 13 h.

On: Centre de la Platja (Passeig Marítim, 25)

El Progetto Mediterranea és una iniciativa nàutica, cultural i científica de relació entre els pobles que viatja durant 5 anys, amb un veler italià, al llarg del mar Mediterrani, el mar Negre i el Mar Roig septentrional.

Aquests dies estaran de visita a Barcelona i el proper 3 d’agost, al Centre de la Platja, els integrants de l'expedició explicaran amb més detall els objectius a assolir, les experiències viscudes fins ara i miraran d'establir nous vincles amb diverses entitats i persones d'aquest racó de la Mediterrània.

Tindrem l’oportunitat de conèixer la seva experiència de col·laboració amb l'Institut de Ciències del Mar del CSIC amb el projecte del seguiment de la biodiversitat, utilitzant la plataforma de ciència ciutadana Natusfera, amb la que impulsem la implicació de la gent en el seguiment de la biodiversitat al llarg de tot el Mediterrani.

Algunes pinzellades sobre el Progetto Mediterranea

La  idea original d'aquesta expedició la va tenir l'escriptor i navegant Simone Perotti i actualment hi participen un grup de 51 persones, el Mediterranei. El mar Mediterrani,  bressol de les nostres civilitzacions, parles i cultures, emmarca aquesta expedició, que va començar el 2014 i que navega la regió per poder escoltar les històries de la Mediterrània, una àrea d'història mil·lenària, que ha donat peu a una gran diversitat i riquesa cultural al llarg de tot el territori.

L'expedició ha definit tres grans objectius:

  • Objectiu cultural: en col·laboració amb els instituts culturals italians i corresponsals independents, conviden a bord del seu vaixell Mediterranea intel·lectuals i artistes, filòsofs i treballadors culturals de tots els països que visiten, per a una recerca conjunta de les veus i el pensament mediterrani.
  • Objectiu científic: en col·laboració amb universitats italianes i internacionals i centres de recerca, el Mediterranea es transforma en un "laboratori flotant" per a la ciència.
  • Objectiu nàutic: per donar visibilitat i promoure la difusió de la cultura nàutica, una de les autèntiques arrels de la cultura mediterrània.

 

L'expedició actualment ja compta amb el suport de moltes entitats culturals i acadèmiques, així com de molts intel·lectuals, artistes i d'ONG preocupades pel futur del nostre mar.

No dubteu i veniu al Centre de la Platja per conèixer de primera mà aquest projecte que combina cultura, ciència i l’amor pel mar Mediterrani en una experiència única.

Gratuït
Organitzador: Progetto Mediterranea
Lloc: Centre de la Platja (Passeig Marítim, 25)
Com arribar-hi:
Horari: de 11 a 13 h.
Data d'Inici: Divendres 3/08/2018
Data final: Divendres 3/08/2018
Tipus: Xerrada, conferència, taula rodona, debat
Temàtica:
  • Biodiversitat, espais verds
  • Cohesió social, participació
Destinataris: Tots els públics