Vés a lameva.barcelona.cat
L'espai de les barcelonines i els barcelonins
L’Estació consisteix en una sèrie d’infraestructures per la realització d’accions participatives en les que la ciutadania contribueix activament a la millora de la salut ambiental.
Els visitants de l'Estació Ciutat poden realitzar fins a 16 tallers. Per a participar-hi de dilluns a divendres és necessaria inscripció prèvia. Durant el cap de setmana són oberts al públic.
+ INFO: http://www.cccb.org/ca/marc/fitxa/estacio-ciutat/227726
L'activitat s'inicia amb una presentació de la platja i de l'entorn metropolità on es troben. A partir de diferents dinàmiques pràctiques es treballa l'orientació, la formació de les platges, les diferents tipologies de platges (natural/urbana), s'identifiquen les plantes que viuen a la sorra... Amb l'objectiu de demostrar que la platja és plena de vida, els alumnes exploren la sorra per trobar petxines, observar rastres... També reflexionen sobre els residus que troben i n'analitzen l'origen i els problemes que suposen.
L'activitat finalitza amb una reflexió sobre l'ús que fem de les platges, els impactes que té la pressió humana sobre les platges i què podem fer per preservar-les. L'activitat té un dossier educatiu per a l'alumne que pauta les diferents dinàmiques de treball i un dossier per al mestre per conèixer els continguts que es tracten.
Visita guiada amb diferents dinàmiques incorporades al parc de Can Rigal, on es treballarà el concepte del canvi climàtic lligat al verd urbà. Aquest parc és un exemple clar d'integració de criteris ambientals en la gestió d'un espai públic metropolità a l'aire lliure. També es podrà aprendre quina relació té amb el canvi climàtic, un fenomen d'efecte local amb repercussions globals. Alhora, podreu descobrir com els parcs urbans poden contribuir a la millora ambiental de les ciutats gràcies a la introducció de criteris de sostenibilitat: regulació de l'enllumenat, captació d'energia solar, vegetació mediterrània autòctona, aprofitament d'aigua de pluja, etc.
Les propostes educatives de l'activitat s'adapten segons el nivell educatiu dels participants. L'activitat disposa d'una guia didàctica amb informació i diferents propostes d'activitats per a cada nivell educatiu.
Els educadors obsequiaran l'escola amb un pòster sobre canvi climàtic per penjar-lo a l'aula.
- La durada de l'activitat és de 2 h.
Aquesta Jornada té com a objectiu definir solucions i respostes per millorar l’eficiència energètica de les llars i fer front a la vulnerabilitat energètica que pateixen moltes persones a Catalunya. Un objectiu que volem assolir a través d’un diàleg que abordi els reptes actuals i busqui solucions de futur compartides.
La Jornada apel·la a la participació d’entitats socials, empreses i administracions públiques com a actors cabdals en les diferents estratègies d’abordatge de la pobresa energètica. Tot i els avenços realitzats, l’anàlisi de la situació actual requereix d’espais de diàleg que promocionin la coordinació entre els actors, el consens en estratègies compartides i la recerca de solucions conjuntes.
La Jornada s’estructurarà en tres Taules de Treball on empreses, administracions, entitats i moviments socials aportaran propostes davant dels:
Més informació: https://abd.ong/blog/wp-content/uploads/2018/04/Més-informació-sobre-els-reptes.pdf
Programa: https://abd.ong/blog/wp-content/uploads/2018/04/Programa-jornada-energia_DEF-1.pdf
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCmejkPnw_FgXxBUuKb_8aMYXcdomvXmBwQBTnz-nIV5MbIg/viewform
La Fàbrica del Sol. Passeig de Salvat Papasseit, 1. 08003 Barcelona Tel. 93 256 25 93bcnsostenible@bcn.cat #BcnSostenible
Horari: de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 15 a 17.30h i divendres 9 a 14h.
Metro: L4, Barceloneta - Vila Olímpica Bus:D20, V21, V27, 36, 45, 59 i 92 Pàrquing de bicicletes i Bicing