Calendari en Xarxa

Fira de la Consciència Verda

Fira de venda i exposició de productes dels establiments associats a l'eix comercial per tal de donar-se a conèixer com a venedors i realitzadors de serveis i prodcutes ecològics, sostenibles, de proximitat i kilòmetre 0.

En aquesta fira es realitzaran tallers infantils sobre el reciclatge i activitats socials que treballaran de manera transversal aspectes que trobem fonamentals com l’autoestima, l’educació ambiental, la sostenibilitat, la comunicació, l’auto coneixement, la realització personal, entre d’altres.

En aquesta fira es repartiran uns folletons amb un codi QR on s'enllaçarà a una base de dades d'establiments adherits a la campanya de Consciència Verda de l'eix comercial Cor d'Horta i Mercat, establiments que fan reciclatge, estalvi d'energia, establiments accessibles i de compromís amb la comunitat i també s’afegirà un decàleg del perquè comprar al barri i al nostre comerç de proximitat.

Gratuït
Organitzador: Federació de Comerç Cor d'Horta i Mercat
Lloc: C/ Mestre Serradesanferm i Maria Paretas (Darrera del Mercat d'Horta)
Com arribar-hi: Metro Línia 5 - Horta
Horari: de 9h a 20h
Data d'Inici: Dissabte 1/04/2017
Data final: Dissabte 1/04/2017
Tipus: Mostra, fira, intercanvi
Temàtica:
 • Consum, comerç, alimentació
 • Economia social
 • Qualitat ambiental, salut
 • Residus, materials
 • Sostenibilitat
Destinataris: Tots els públics

Cloenda de l'AiguArt

El cicle AiguArt reuneix una sèrie d’activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua 2017. Totes estan relacionades amb el canvi climàtic i la gestió de l’aigua i ho fan a través de diferents expressions artístiques.

La cloenda del cicle serà a la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova i consistirà en una matinal de festa amb aigua, art i diversió per a tothom amb un munt d'activitats i sorpreses. No caldrà fer inscripció prèvia però les places s'assignaran per ordre d'arribada, ja que són limitades per alguns tallers.

La programació serà la següent:

VISITES GUIADES A LA CASA DE L’AIGUA
De 10.30 a 11 h, d'11 a 11.30 h, d'11.30 a 12 h i de 13 a 13.30 h
La casa de l’aigua és un equipament amb un alt valor patrimonial. Veniu a descobrir els secrets del seu interior!
(places limitades, s'oferiran per ordre d'arribada)

SEMBRA NATURA: FES UN HORT A CASA
De 10.30 a 12 h
Taller per fer un petit hort amb el mínim impacte ambiental, especialment en quant a consum d’aigua. Trobareu més informació aquí.
Es recomana portar guants de jardineria.
(places limitades, s'oferiran per ordre d'arribada)

TREU-NE L’AIGUA CLARA
De 10.30 a 12 h
Tastet del taller del Com Funciona Barcelona? sobre l’aigua al món per adults i famílies i de la seva nova motxilla en préstec.

GOTES D’AIGUART
De 10.30 a 12 h
El Mapa Barcelona + Sostenible és una plataforma virtual que recull iniciatives socials i ambientals de la ciutat.

Totes aquelles participants que hagin pujat una foto o relat dels punts d’interès del Mapa B+S visitats durant les activitats de l’AiguArt i que vinguin en persona a la cloenda, podran gaudir d’una inscripció directa de dues places a una visita a la Font Màgica de Montjuïc del programa Com Funciona Barcelona? de La Fàbrica del Sol (només una inscripció per usuari registrat al Mapa). Per consultar com registrar-se al mapa i pujar fotos i relats, podeu consultar el següent document: Instruccions Mapa B+S

A la cloenda es farà una projecció de fotografies i relats penjats al Mapa B+S durant les activitats AiguArt 2017.

TAST D’AIGÜES
De 10.30 a 12 h
Coneixem l'aigua que bevem?  Experimentarem de manera informal i divertida amb diferents tipus d'aigües i reflexionarem sobre el seu consum. Amb la col·laboració del centre de recerca ISGlobal

MOSTRA DE LA MALETA DE L’AIGUA
De 10.30 a 12 h
L'aigua al món: Expo d'imatges i missatges breus sobre l'aigua, missatges que posen de relleu la importància d'aquest recurs escàs i vital.

Taula d'experiments: selecció d'experiments senzills per posar de manifest, de manera lúdica, algunes de les propietats de l'aigua.

El memory de l'aigua virtual: joc de memòria per fer parelles de productes amb el seu contingut d'aigua virtual. 

Amb la col·laboració dels alumnes del curs d'informadors ambientals de la Casa d'Oficis de Barcelona Activa. Amb el suport del Servei de Documentació d'Educació Ambiental

ESPECTACLE TUBERÍAS
De 12 a 13 h
Quatre excèntrics personatges han de trobar aigua en un món on l’escalfament global l’ha fet desaparèixer. Espectacle multidisciplinari que combina teatre, dansa, circ amb música en directe. A càrrec de la Companyia Mai Rojas & Todo zancos

 

Recordeu! no cal inscripció prèvia però les places són limitades. Les places a les activitats de la matinal "Cloenda AiguArt" s'assignaran per ordre d'arribada a la Casa de l'Aigua.

Gratuït
Organitzador: MCa
Lloc: Casa de l'Aigua de Trinitat Nova
Com arribar-hi: Metro: parades Trinitat Nova (L3 i L4), Casa de l’Aigua (L11) i Trinitat Vella (L1) Rodalies Renfe: parada Torre del Baró Autobu
Horari: de 10.30 a 13.30 h
Data d'Inici: Dissabte 1/04/2017
Data final: Dissabte 1/04/2017
Tipus:
 • Curs, formació, taller
 • Mostra, fira, intercanvi
 • Recurs didàctic
 • Ruta, visita guiada
 • Xerrada, conferència, taula rodona, debat
Temàtica:
 • Educació, formació
 • Cohesió social, participació
 • Consum, comerç, alimentació
 • Aigua
 • Sostenibilitat
Destinataris: Tots els públics