Campanya “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”

Objectiu/s:
· Reduir el malbaratament alimentari derivat de les activitats de la restauració.
· Fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari, les oportunitats de prevenció, així com els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.
· Difondre les bones pràctiques que facin els restaurants participants.
· Augmentar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les bones pràctiques en el consum.
· Incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.
· Contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i catalana: economia circular, ús eficient dels recursos, mitigació del canvi climàtic, producció i consum sostenibles…
· Implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament (entitats sense ànim de lucre, indústria, etc).
Descripció de la iniciativa:
La campanya “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho” té per objectiu sensibilitzar, tant als consumidors com a la indústria de restauració i hostaleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya es centra en oferir una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat i atractiu) per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants.
La campanya ha estat impulsada per les entitats Rezero, Nutrició Sense Fronteres i Banc de Recursos, així com el grup GSR, els quals han fet possible aquesta iniciativa de reducció del malbaratament alimentari gràcies al seu compromís i expertesa professional.
S’ha creat una imatge i un missatge per a la campanya, que compta amb la connivència dels restauradors, per comunicar la campanya amb un to divertit, proper, atractiu i emocional.
“Remenja’mmm" pretén normalitzar, a la nostra ciutat, l`hàbit per part dels clients/es d`emportar-se a casa el menjar sobrant als establiments de restauració.
www.rezero.cat
www.pontalimentari.org
Indicador/s:
- Incrementar el nombre de restaurants adherits
- Publicar el Premi Remenja`mmm, de bones pràctiques de reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració
- Difondre aquestes bones pràctiques
- Aparició a mitjans de comunicació
Valor esperat de l’indicador al cap d’un any:
- 200
- Publicació i resolució
- Web, facebook, twitter
- 60