IV Regata Mediterrània de Currachs

La cursa d’embarcacions irlandeses torna un any més a Barcelona

13.03.2012

Dissabte serà el Dia de Sant Patrici, patró dels irlandesos, i un dia després tindrà lloc a les aigües del port de la nostra ciutat la IV Regata Mediterrània de Currachs, uns bots senzills i amb un disseny característic que es construeixen artesanalment.

Els fan servir els irlandesos de l’oest del país des de fa segles i en el seu disseny s’han tingut sempre en compte les dures condicions marítimes de l’Oceà Atlàntic. Amb el temps molta gent de diverses nacionalitats s’ha interessat per aprendre-ho tot sobre els currachs i des de l’associació cultural IOMRAMH s’organitza aquesta competició any rere any amb la intenció d’acostar als mediterranis aquests vehicles que habitualment naveguen per unes altres aigües però que pertanyen a un poble europeu com nosaltres.

La regata tindrà lloc entre la 1 i les 4 de la tarda del proper diumenge, i seguint la tendència dels darrers anys tindrà més participants que mai, amb equips de cada cop més països, però hi destaquen naturalment els que vénen d’Irlanda, que mostren amb les seves habituades mans tot el potencial d’aquestes embarcacions.

Després de la competició tant els participants com el públic podran gaudir, a la terrassa del Reial Club Marítim de Barcelona, de música irlandesa en directe, balls cèltics, l’entrega de premis i un berenar-sopar amb hamburgueses irlandeses i cervesa catalana.

La música continuarà al vespre i a la nit al Saló Noble del club amb Sinead & The Sisters i més tard DJ Ben, i la festa irlandesa de Barcelona tancarà les portes a les 9 del vespre, ben d’horeta com és habitual en els pobles del nord d’Europa.

La IOMRAMH és una associació que té com a objectiu promoure tota mena d’expressions artístiques i culturals, sobretot aquelles que tenen a veure amb el mar i especialment les que han perdut importància amb el pas del temps.
 

Etiquetes:

Comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte.
També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments

David re: Feste Regatta

A l'enllaç embarcació diu: veure-ho des de qualsevol punt al llarg del pont del Maremàgnum

On?

Hola,
Molt bé, però podrieu aclarir on es farà? Perquè "les aigües del port de la nostra ciutat" no aclareix gaire la veritat. A quina part del port?

Gràcies i salutacions,

David

Feste Regatta

A l'enllaç embarcació diu: veure-ho des de qualsevol punt al llarg del pont del Maremàgnum

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.