Compte enrere per les inscripcions al Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas

El 2 d’octubre finalitza el període per participar al certamen i optar al prestigiós guardó.

28.09.2011

El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas va ser instituït l'any 1963 en memòria del tenor català per commemorar el primer centenari del seu naixement. Considerat el millor intèrpret espanyol de les òperes de Wagner, Viñas va cantar als principals teatres d’Europa i Amèrica. L’any 1913 va estrenar ‘Parsifal’ al Gran Teatre del Liceu i el 1932 va publicar el llibre ‘El arte del canto’, basat en les seves experiències vocals.

El certamen que duu el seu nom està dirigit a joves cantants d’òpera d’arreu del món de 18 a 32 anys per a les veus femenines i de 20 a 35 anys per a les masculines (ambdues edats complertes durant l’any 2011). En la seva darrera edició hi van participar gairebé 500 aspirants de 55 països diferents.

El proper 2 d’octubre finalitza el termini d’inscripció per participar al prestigiós certamen que en la seva passada edició van guanyar Tamara Wilson (Estats Units) i Mario Chang (Guatemala). La 49a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas se celebrarà a Barcelona entre el 15 i el 22 de gener de 2012.

Durant el mes de novembre tindran lloc les audicions preliminars a Milà (La Scala), Londres (Covent Garden), París (Opéra National), Nova York (Metropolitan), Madrid (Teatro Real), Hamburg (Staatsoper) i a Barcelona de l’11 al 13 de gener de 2012. Els aspirants que superin aquestes preliminars prendran part en la fase final que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu.
 

Comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte.
També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.