Balanç positiu pel darrer Grec de Ricardo Szwarcer

Més de 108.000 espectadors han vist, a data d'avui, algun espectacle del festival d'estiu de Barcelona.

29.07.2011

El percentatge d'ocupació dels espectacles del Festival Grec d'enguany s'ha mantingut al voltant del 66%, fet que per al director del certamen, Ricardo Szwarcer és “excel·lent” tenint en compte el context de crisi en el qual ens trobem immersos.

Szwarcer ha fet balanç del Grec a pocs dies perquè finalitzi l'edició d'aquest 2011 en una emotiva compareixença en la qual també s'ha acomiadat de l'equip que l'ha acompanyat en els cinc anys que s'ha mantingut al capdavant del festival d'estiu de la ciutat. El fins ara director del Grec ha recordat que fa cinc anys es va proposar un model pel certamen que, a dia d'avui, ha aconseguit amb èxit els seus objectius. Entre aquests, hi destaquen les apostes dutes a terme per aportar nous continguts, aconseguir nous públics, apostar per les produccions i coproduccions locals, revaloritzar l'art escènica del circ i incloure espectacles que ja es troben en la cartellera mensual dels espais que participen del Grec.

En aquesta edició del Grec s'han programat 64 espectacles, setze dels quals han esgotat entrades, com ara 'Luces de Bohemia', d'Oriol Broggi; 'La caída de los dioses', de Tomaz Pandur; 'Esperant Godot', de Joan Ollé, i els concerts de Manel, Goran Bregovic i Las Migas.

Tot i que la música ha esdevingut el gran èxit d'aquesta temporada (ha suposat una tercera part de la venda d'entrades), les obres de teatre han estat la programació estrella del festival i han convocat 66.384 espectadors, amb una ocupació mitjana del 62%. La més vista ha estat 'Un tranvía llamado Deseo', amb direcció de Mario Gas (12.373), seguida pels 9.705 espectadors que van presenciar el muntatge que Claudio Tolcachir va fer de 'Todos eran mis hijos', d'Arthur Miller.

Szwarcer també ha recordat que l'aposta per les companyies de dansa catalanes era un dels punts forts d'aquesta edició i s'ha mostrat satisfet pel 63% d'ocupació aconseguida. En línies generals, Szwarcer s'ha mostrat satisfet per tot allò aconseguit durant aquest lustre, tot i que ha confessat que potser li ha faltat potenciar la col·laboració del Grec amb altres festivals musicals de referència, com el Sónar, i avançar en el camp de les arts plàstiques i visuals. A més a més, també ha vaticinat que l'aproximació del festival al gran públic passarà a partir d'ara per una política de programar més actes gratuïts o bé de tall més tradicional i popular. 

Comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte.
També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.