’30 minuts de música’ a l’Ateneu al ritme de Cole Porter i Kurt Weill

La Fundació Mas i Mas promou joves promeses de primer nivell amb concerts de petit format i curta durada a preus assequibles.

25.01.2011

La propera cita amb els concerts exprés serà el 28 de gener amb una proposta triple (a les 18h, a les 19h i a les 20h). Trieu l’hora de concert que us vagi millor i no us perdeu una vetllada, curta però intensa, a ritme de les composicions de Cole Porter i Kurt Weill, a càrrec de Clàudia Schneider (mezzosoprano) i Alfredo Armero (piano).

Cole Porter (1891 – 1964) és l’autor de cançons que han esdevingut clàssics com Night and Day, I Get a Kick out of You o I've Got You Under My Skin. Les seves composicions es caracteritzen per unes lletres sofisticades, amb unes rimes intel.ligents i unes formes complexes. Porter va ser un dels grans contribuents al Gran Cançoner Americà.

Kurt Julian Weill (1900 - 1950) va ser un compositor alemany d'origen jueu, posteriorment nacionalitzat nord-americà. És principalment conegut per les seves obres per al teatre. L'obra més popular de Weill és L'òpera dels tres rals ('Die Dreigroschenoper') 1928, amb llibret de Bertolt Brecht. Està basada en una comèdia de John Gay, The Beggar's Opera. A L'òpera dels tres rals es troba la cançó més cèlebre de Weill, Mack Navalla ('Die Moritat von Mackie Messer').

A banda de Mack Navalla, cal destacar entre les seves cançons més famoses Alabama Song (de Mahagonny), Surabaya Johnny (de Happy End), Youkali (de Marie Galante), Speak Low (de One Touch of Venus), Lost in the Stars, i September Song (de Knickerbocker Holiday).

El proper 28 de gener, les oireu interpretades per dos joves talents catalans. Nascuda a Roses i llicenciada en arquitectura, Claudia Schneider estudia música a l’Acadèmia Marshall i cant amb Montserrat Aparici. Amplia estudis a Itàlia i guanya el Concurs Noves Veus que organitza l’Òpera de Cambra de Catalunya.

El pianista Alfredo Armero, format amb Alicia de Larrocha, Carlota Garriga i Carmen Bravo, ha ampliat estudis a París i Amsterdam, i ha rebut el premi Fundación Victoria i Rodrigo del XLV Curs Universitari de Música Espanyola a Santiago de Compostel.la.  

Comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte.
També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.