El comissionat de Programes de Memòria exposa les seves línies estratègiques

La Casa de l’Ardiaca ha acollit la presentació de les línies estratègiques del comissionat. Incrementar i expandir les memòries del passat democràtic popular i garantir la participació de la ciutadania en la construcció de la imatge del passat en són dos dels eixos destacats.

Dj, 11/02/2016 - 14:39

Autor: Barcelona Cultura

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, han donat a conèixer les línies estratègiques del comissionat, que vol posar en valor el passat democràtic de Barcelona.

El comissionat considera que la memòria històrica és un dret civil que ha de garantir la participació de la ciutadania en la construcció de la imatge del passat i la seva identitat.

Un dels eixos del comissionat de memòria és fer més visible el passat democràtic de Barcelona i donar veu a col·lectius i moviments (com ara lluites obreres o expressions igualitàries) que han tingut poca representació.

Vinyes ha explicat que una altra de les línies d’actuació del comissionat consistirà a realitzar l’inventari de llocs de memòria de la ciutat i senyalitzar-los. Alhora s’iniciarà un inventari dels llocs de memòria lligats a fets vinculats amb moviments populars democràtics dels segles xix, xx i xxi.

El comissionat també treballarà per descentralitzar i fer arribar les polítiques de memòria a tots els barris de la ciutat.

El Born [Centre de Cultura i Memòria] formarà part dels equipaments de Memòria i Història, i el centre seguirà la seva línia de recerca habitual tot incorporant l’estudi i la programació de la memòria política i social del passat des d’una mirada contemporània. En aquest sentit, el Born té la voluntat d’obrir-se al món i el tret de sortida serà la celebració d’un congrés internacional sobre polítiques de memòria els dies 30 de maig i 1 de juny. Durant el mes de desembre de 2016, el centre inaugurarà una exposició temporal anomenada, encara de manera provisional, La plaça, el Born i la ciutat.

A més del Born, estaran vinculats a Memòria i Història els següents equipaments: el Museu d’Història de Barcelona, l'Arxiu Històric de la ciutat de Barcelona, el Servei d’Arqueologia Urbana, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Castell de Montjuïc i la Biblioteca Pública Arús.

Més informació en el següent enllaç.

Comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte.
També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.