Tornar

Imatge del Museu Marítim per promocionar la seva nova mostra

Les músiques del nostre mar

Una exposició del Museu Marítim dona una mirada als sons i sonoritats que han acompanyat l'activitat humana a la riba del Mediterrani.

L'Espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona és l'escenari d'A la vora de la mar. Instruments musicals a la Mediterrània, una exposició que s'allargarà fins al mes d'octubre i que suposa un viatge per la música que ha acompanyat l'activitat humana de les cultures mediterrànies al llarg del temps. Comissariada pel musicòleg Oriol Rossinyol, la mostra està dividida en tres apartats diferents. El primer suposa una introducció sobre el coneixement compartit de les cultures properes al mar. En un segon àmbit es concentra el patrimoni exposat: 82 instruments musicals que van des del segle XVII fins a l'actualitat, 58 fotografies de músics i també una dotzena de vaixells, siguin maquetes o diorames, per mostrar la relació entre música i cultura marítima. En aquest sentit, des del Museu s'assenyala: "Els vaixells estaran presents a l'exposició com a missatgers infatigables de l'art dels sons i de les tecnologies necessàries per crear-los". En tercer i darrer terme el visitant hi podrà veure un audiovisual en què s'explica com la música, per aquestes latituds, ha acompanyat i acompanya avui la vida quotidiana, des de ben petits amb les cançons de bressol fins a la música de festes i celebracions.

Per reunir el material de l'exposició el Museu Marítim ha comptat amb instruments musicals procedents, majoritàriament, de la col·lecció particular Música para ver, i també amb alguns elements arribats del Museu de la Música de Barcelona.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 16 març 2017
  • Comparteix