Tornar

Fotograma de Symphony Nº 42

Viure la Terra

Un cicle de cinema d’animació sobre ecologia i medi ambient en el marc de l’exposició Després de la Fi del Món.

Vuit metratges d’animació de temàtica mediambiental es projecten de manera gratuïta al vestíbul del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en diversos horaris els dies 28, 29 i 30 de desembre, i el 3 i 4 de gener. Es tracta de les pel·lícules del programa Viure la Terra que el centre ha organitza en el marc de la mostra Després de la Fi del Món.

O menino e o mundo és l’únic llargmetratge de la mostra, el qual es projectarà en dues úniques sessions, el 30 de desembre i el 4 de gener, ambdós a les 12 hores. Un film on el brasiler Alê Abreu explica com un nen a la cerca del seu pare descobreix un món sotmès a la tecnologia i als mitjans de comunicació.

La resta de pel·lícules són curtmetratges que en conjunt duren uns 70 minuts. Aquests films compten amb reputats artistes internacionals que transmeten la seves preocupacions sobre el món actual i futur. És l’exemple del britànic Steve Cutts amb el curt Man i el videoclip In this Cold Place, de l’hongarès Réka Bucsi amb Symphony Nº 42 o del francès David Coquard-Dassault amb Peripheria, on retraten a la seva manera la relació dels humans amb la natura i posen en evidència alguns signes de l’autodestrucció de la nostra espècie com el consumisme, la desolació i la corrupció.

Altres posen de manifest les seves inquietuds a través de llenguatges i formats diferents. Així, l’artista de Barcelona però instal·lada a Nova York Catya Plate utilitza materials quotidians com pinces, fil i teixits en el curt Hanging by a Thread, i el txec Ondrej Svadlena recorre al 3D en la seva fantasia apocalíptica Time Rodent, la qual juga amb l’humor tal i com també fa l’italià Fabián Ribezzo amb la seva breu radiografia del canvi climàtic The Change.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 22 Desembre 2017
  • Comparteix