Tornar

Visites guiades a l’exposició 'Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954'

L'exposició aborda la primera època d’una de les nissagues de reporters gràfics que ha marcat la història del fotoperiodisme barceloní

Emilio Pérez de Rozas és un fotògraf i periodista català, fotoperiodista de La Vanguardia i membre d'una família de fotoperiodistes. Resideix a Palma, encara que cada setmana passa uns dies a Barcelona, i va començar professionalment a l'Agència EFE i al departament de fotografia aleshores conegut com a Cifra Gráfica. Va ser secretari de redacció de la desapareguda revista satírica de l'esport Barrabás i membre, amb Antonio Franco, de l'equip de periodistes que va crear El Periódico de Catalunya el 1978.

Ara, a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona ens proposen l’exposició Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954, comissariada per Andrés Antebi, Teresa Ferré i Pablo González, de l'Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), que aborda la primera època d’una de les nissagues de reporters gràfics que ha marcat la història del fotoperiodisme barceloní durant el segle XX. I més concretament és interessant saber que el 4 i el 10 de maig es podrà gaudir de la visita guiada a l'exposició a càrrec de Teresa Ferré (OVQ), cocomissària de l'exposició. El dimecres 4 de maig serà a les 12 h i el dimarts 10 de maig a les 17.30 h. L'AFB conserva en els seus fons les fotografies de la nissaga Pérez de Rozas, uns 800.000 negatius.

Visites guiades de l’exposició 'Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954'
Data: 4 i 10 de maig.
Espai: Arxiu Fotogràfic de Barcelona.
Preu: entrada lliure.
Més informació en aquest enllaç.

Fotografia: Efectes d’una bomba a la Pl. del Pedró, 1933. AFB. Pérez de Rozas

Data de publicació: Dimecres, 27 Abril 2016
  • Comparteix