Tornar

Pavelló Mies van der Rohe

Coneixes el Pavelló Mies van der Rohe?

És una de les atraccions arquitectòniques més importants de la Barcelona moderna, una joia del minimalisme que t’espera al costat de la Font Màgica de Montjuïc

Abans dels Jocs Olímpics de l’any 1992, l’últim gran esdeveniment de caràcter mundial on Barcelona va ser el gran centre d’atenció va ser l’Exposició Universal de l’any 1929. Aquell va ser un moment important per a la ciutat, ja que molts dels equipaments i els espais que ara tenim a Montjuïc –com l’estadi, o la Font Màgica– es van fer amb motiu d’aquesta mostra d’innovació i creativitat. En l’Exposició Universal, molts països hi van participar amb les seves idees, i una de les que han resultat més emblemàtiques, i que s’ha incorporat amb el temps a la fisonomia de la ciutat, va ser el pavelló d’Alemanya, dissenyat per l’arquitecte Ludwig Mies van der Rohe, un dels grans impulsors del Moviment Modern, i que era tan avançat al seu temps que fins i tot ara sembla que hagi vingut del futur. Concebut com una estructura minimalista –poques línies, pocs materials, molt espai–, el Pavelló Mies van der Rohe va causar sensació. Però com tots els altres pavellons d’aquella exposició, es va desmuntar.

Anys més tard, una iniciativa de l’arquitecte Oriol Bohigas va intentar recuperar l’edifici, i a partir de l’any 1980 va començar a reconstruir-se seguint els plànols originals. Així que l’edifici que ara podeu visitar no és el primer que va haver-hi, però sí que és idèntic, amb materials com marbre verd dels Alps, ònix daurat de l’Atles, vidre i fusta. Actualment, el pavelló és un espai dedicat a l’estudi de l’arquitectura i de tant en tant s'hi fan exposicions, però el més important és la construcció en si mateixa, ja que a dins es té una percepció diferent de l’espai i del pas del temps.

El Pavelló Mies van der Rohe es pot visitar diàriament per un preu mòdic. Si no hi has estat mai, ara és el moment d’apropar-s’hi.

Data de publicació: Dijous, 03 Agost 2017
  • Comparteix