Tornar

Vins amb Història, al Bar-à-vins

Dijous 28 de novembre l’historiador Jordi Creus, editor de la revista Sàpiens, i Sergi Figueras, sommelier, tornen a maridar el vi amb la història

Des del mes d’abril, cada últim dijous de mes, al Bar-à-vins de la Fàbrica Moritz s’hi fa una xerrada en què es combina el tast de vins i la història. L’editor de la revista Sàpiens Jordi Creus i el sommelier Sergi Figueras, escollit Millor Sommelier espanyol l’any 2012 per San Sebastian Gastronomika, duen a terme aquesta particular combinació.

El tema del Vins amb història del 28 de novembre girarà al voltant de dos personatges europeus fortament relacionats amb els Estats Units del segle XX: el mallorquí Fortunio Bonanova i l’alemany Hugo Baruch.

El primer, pseudònim de Josep Lluís Moll, nascut a Palma de Mallorca el 1895 i mort a Califòrnia el 1969, és un personatge amb una biografia insòlita. Iniciat en el cinema de Hollywwod dels anys vint, la seva carrera inclou aparicions a pel·lícules tan cèlebres com Ciutadà Kane, d’Orson Welles o L'home que va matar Liberty Balance, de John Ford. A la xerrada s’explicarà la seva evolució, fins que va acabar actuant a hotels de mala mort als anys cinquanta.

Hugo Baruch, d'altra banda, va abandonar el Chicago de la llei seca, on feia de guardaespatlles d'Al Capone, quan el mafiós va ser arrestat. Després d’una estada a França per escapar-se, es va acabar establint a Sitges.

El proper Vins amb Història, doncs, permetrà conèixer més dades de la vida d'aquests dos individus tot degustant una copa de vi. Per a aquesta activitat és necessari reservar lloc inscrivint-se prèviament a info@moritz.cat.

Data de publicació: Dijous, 21 novembre 2013
  • Comparteix