Tornar

Una HackathH2On per a celebrar el Dia Mundial de l'Aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l'aigua el cap de setmana 21-22 de març el Museu Agbar de les Aigües reunirà ments creatives per a desenvolupar noves aplicacions mòbils amb l'objectiu d'apropar el món de l'aigua als ciutadans.

El Dia Mundial de l'Aigua va ser declarat per resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de març de l'any 1993, i des de de llavors, aquest dia es dedica a implementar les recomanacions de les Nacions Unides i a promoure activitats sobre els recursos mundials d'aigua. Cada any diverses de les agències de l'ONU involucrades en els temes de l'aigua, així com moltes organitzacions no governamentals, promouen i coordinen activitats internacionals durant el dia mundial de l'aigua. 

A Barcelona, del 16 al 22 de març, diverses entitats i equipaments coorganitzen un programa d'activitats amb mirades diverses amb l’objectiu de fomentar una nova cultura de l’aigua a la ciutat.

El Museu Agbar de les Aigües organitza una hackathon de 24 hores en què equips d’entre 1 i 5 persones desenvoluparan una aplicació per apropar el món de l’aigua i el patrimoni industrial d’Aigües de Barcelona als visitants d’aquest museu.

HackatH2On és un esdeveniment gratuït on desenvolupadors, dissenyadors, museòlegs i usuaris tindran l'oportunitat de reunir-se en un mateix espai per a una intensa sessió de cocreació, programació i col·laboració. L' esdeveniment té l’objectiu d’atreure gent creativa amb il·lusió per construir aplicacions innovadores que permetin que els ciutadans s’apropin al món de l’aigua; d’una manera participativa i que puguin ser alhora font d’inspiració per a la renovació que el Museu durà a terme properament.

A més de l'oportunitat de formar part d'una gran festa de creativitat, els participants competiran per diversos premis. Hi haurà una dotació econòmica de 3.000€; per a l'equip que desenvolupi la millor app, un accèssit amb dotació econòmica de 1.500€ per a la segona millor app, i obsequis per a tots els participants. A més, les apps presentades podran ser desenvolupades en el futur en col·laboració amb el Museu, si escau. Al final de l'esdeveniment els programadors (individualment o en equips) presentaran les seves creacions a un jurat d'experts en museologia, comunicació i apps, representants del Museu Agbar de les Aigües.

 

Data de publicació: Dijous, 19 març 2015
  • Comparteix