Tornar

La mostra ha voltat per tot el món i ara torna a Barcelona

Una exposició que fa venir gana

'Tapas. Spanish Design for Food' explora la interacció entre el disseny i la gastronomia.

Després de passejar-se per ciutats com Tòquio, Miami, Washington, Seül, Toronto o Madrid, la mostra Tapas. Spanish Design for Food torna al lloc d'origen per tal de tancar el cercle i culminar tres anys de trajecte. Farà estada al Museu del Disseny entre el 9 de març i el 21 de maig, si bé la inauguració oficial ja es farà el vespre del 8 de març –amb degustació de la Tapa del Museu del Disseny inclosa, creada pel restaurant Sauleda–.

Comissariada per l'arquitecte Juli Capella, Tapas mostra com disseny i gastronomia s'interrelacionen d'una manera creativa i són, en l'actualitat, dues de les disciplines espanyoles més sòlides i amb més projecció internacional. Està produïda per Acción Cultural Española (AC/E), i es presenta en tres grans àmbits: la cuina, la taula i el menjar. El primer mostra la preparació i els seus instruments, la cuina com a laboratori tant a la llar com al restaurant. Al segon àmbit s'exposa l'univers d'objectes dissenyats per oferir el menjar i el ritual social de la seva degustació. Finalment, a l'àmbit del menjar s'hi troba el disseny pròpiament dit dels mateixos aliments, des dels més tradicionals fins a les innovacions més avantguardistes.

Al llarg de les setmanes que Tapas estarà al Museu del Disseny tindran lloc un munt d'activitats paral·leles relacionades amb l'exposició. Per exemple, un cicle de diàlegs entre reconeguts xefs i dissenyadors, com els tàndems creatius formats per Ferran Adrià i Luki Huber, Jordi Roca i Andreu Carulla, o Javier Bonet i Martí Guixé. També tallers d'ecodisseny i disseny social, tallers creatius i itineraris per a públic familiar i conferències i trobades professionals.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 08 març 2017
  • Comparteix