Tornar

Un recorregut per la Barcelona més xocolatera

“Ruta de la xocolata. Dels orígens del cacau a la xocolata desfeta”, un passeig per la ciutat coneixent-ne aspectes particulars de la seva història

Des del Mercat de Santa Caterina comença una ruta que explica la relació que ha tingut Barcelona amb la xocolata. Prenent com a punt de partida el considerat “aliment dels déus”, l’itinerari s’endinsa en la història de Barcelona, relacionant-la amb el producte. Des de la seva arribada fins a la seva popularització i influència en la moda, la publicitat i la gastronomia durant els dos últims segles, passant per la disputa de les confraries per obtenir-ne el negoci o l’opinió de l’Església.

Més enllà de museus i llocs comuns, la ruta explica aspectes excepcionals, desconeguts i curiosos de l’impacte de la xocolata a la ciutat. Durant el recorregut es visitaran espais singulars i es podrà escoltar les veus d’amants i detractors del plaer en qüestió: comerciants, negrers, moliners, adroguers, metges, pastissers, nobles, bisbes, burgesos, militars…

Per fer la Ruta de la xocolata cal inscriure's prèviament i ofereix la possibilitat de conèixer la història de Barcelona des d’un punt de vista peculiar. Dels artesans i els industrials xocolaters d’abans als èxits i la fama dels mestres d’ara. El recorregut acabarà, tres hores després del seu inici, amb bon sabor de boca, al carrer xocolater per excel·lència de la ciutat: el carrer Petritxol.   

No oblideu incriure-us!

Data de publicació: Dijous, 11 Abril 2013
  • Comparteix