Tornar

Una de les imatges de 'Fantastic Photo Wall', d'Edgar Dos Santos

Can Basté acull tres mostres de la 15a edició del fòrum de fotografia

L'una és col·lectiva i les altres dues són d'Olmo Calvo i d'Edgar Dos Santos.

Entre el 27 de novembre i l'1 de desembre es va celebrar al Centre Cívic Can Basté la 15a edició del fòrum de fotografia. Si durant aquells dies no us vau poder acostar a l'espai, sapigueu que fins al 9 de febrer podeu visitar al mateix Centre Cívic tres de les exposicions que s'hi van presentar.

Comencem per la titulada Feminisme i feminitat. Una reflexió visual. La trobareu a la Sala Golfes i és una mostra col·lectiva que planteja un recorregut visual sobre una de les dicotomies de més estudi en la teoria feminista: gènere o sexe, condició cultural o biològica, educades o nascudes. La mostra posa de manifest que en diversos moments la igualtat era entesa com una renúncia conscient de tota feminitat. Hi ha fotografies de Gloria Oyarzabal, Laura Carrascosa Vela, Rafael Timpe, Irene Zóttola, Elena Glz. Torres ^klamca^, María Rojas Capapey, James V. Davis, Li Yang, Anäis Benavente, Beatriz de Miguel Vijandi, Juan Miguel López Pablos, Sergio Arroyo Robles, Deebo Barreiro i Fosi Vegue.

Rohingyas, fugint del genocidi és el nom de l'exposició que presenta Olmo Calvo, una dura mostra que fa viatjar l'espectador fins al camp de refugiats més gran del món, Kutupalong, a Bangladesh. Calvo transmet la història de la minoria rohingya, perseguida des de fa dècades, i de la qual n'apareix escassa informació en els nostres informatius i premsa, i recorda que no tots els refugiats del planeta volen arribar a Europa, sinó que països tan pobres com Bangladesh n'acullen centenars de milers. La podeu veure a la Sala Cava.

La tercera exposició a Can Basté, en aquest cas al vestíbul, porta la signatura d'Edgar Dos Santos. Fantastic Photo Wall és una reflexió sobre la falsa promesa de formar part d'un món millor, i pretén evocar, amb la participació i complicitat dels veïns i veïnes de Nou Barris, la idea que fa moure milers de migrants a jugar-se la vida per creuar el mar i entrar en un continent europeu que de ben segur no és com s'imaginaven.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dimecres, 26 Desembre 2018
  • Comparteix