Tornar

Tintín a la Lluna

Tintín i la Lluna

Una exposició sobre l’exploració del nostre satèl·lit, 50 anys després de l’arribada dels humans.

El 21 de juliol del 2019 es compliran els 50 anys des de que Neil Armstrong es va convertir en el primer ésser humà en trepitjar la superfície de la Lluna. Amb aquest motiu, el CosmoCaixa acull fins el proper mes de maig l’exposició Tintín i la Lluna, que repassa la història que va precedir a aquesta gran fita, i que complementa amb al·lusions a les històries visionàries d’Hergé sobre el viatge del seu popular personatge al satèl·lit de la Terra.

Tintín es va avançar a Armstrong. Concretament, el 1950 es va publicar el primer capítol del seu viatge, Objectiu: la Lluna, i el 1952, la seva seqüela, Hem caminat damunt la Lluna. És a dir, que la el personatge de còmic, a bord d’aquell coet de quadres vermells i blancs, arribava a la superfície lunar uns 17 anys abans que el que van fer Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins.

L’exposició al CosmoCaixa mostra exemples de la conquesta lunar ideada per Hergé, però va molt més enllà i mostra com, explorar el nostre satèl·lit natural ha estat, de sempre, un somni de la humanitat. D’aquesta manera, repassa la història de descobriments que, poc a poc, ens han anat acostant a la Lluna, des de les observacions que va fer Galileu Galilei amb el seu rudimentari telescopi. L’exposició convida així mateix a viure el viatge que van fer els astronautes de la missió Apollo 11, la recerca científica que van dur a terme a la Lluna, així com els riscos del vol d’anada i del de tornada.

Una mostra que no es queda ancorada en el passat. Tintín i la Lluna mira cap endavant i planteja quins són els reptes futurs de la conquesta de la Lluna i de l’espai. Especula amb la possibilitat de que algun dia, els humans, puguem viure a la superfície lunar. Serà viable? I si sorgeix la necessitat, estarem preparats per enfrontar-ho?

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 25 Gener 2019
  • Comparteix