Tardes de Ciència i Xocolata

La xocolata és l’eix central d’aquest cicle de conferències de divulgació científica organitzat per la Universitat de Barcelona i el Museu de la Xocolata.

La xocolata era la beguda dels déus asteques i ara, a Catalunya, se’n consumeixen més de tres quilos per persona i any. No condueix l’electricitat, però quan en mengem és capaç de fer-nos viatjar sensorialment pels tres estats de la matèria. Des de fa dos anys, la xocolata és també l’eix central d’un cicle de conferències de divulgació científica, Tardes de ciència i xocolata, organitzat per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Museu de la Xocolata de Barcelona.

La primera conferència de les Tardes d’enguany, sobre aspectes històrics del consum de cacau a casa nostra i a càrrec de la professora M. Àngels Pérez Samper, servirà de marc de presentació del llibre Ciència i xocolata, un recull de les aportacions dels especialistes participants en aquest cicle, editat per Publicacions i Edicions de la UB, amb pròleg del periodista gastronòmic Pau Arenós. L’acte tindrà lloc dimecres, 17 d’abril, a les 18.30 h, a la sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona (plaça del Rei, s/n). S’oferirà als assistents un tast de xocolata elaborada pel Museu de la Xocolata de Barcelona a partir d’una recepta del segle XVIII (cal confirmar l’assistència a ucc@ub.edu o, per telèfon, al 934 035 412).

Les xerrades estan obertes a estudiants de secundària i al públic general i per assistir-hi cal fer una inscripció a través del formulari del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la UB. Com a novetat, enguany les conferències s’imparteixen en diferents espais culturals de la ciutat. A més del Museu de la Xocolata i del Museu d’Història de Barcelona —que dimecres acull la inauguració i la presentació del llibre—, es faran sessions a CosmoCaixa, al Museu Blau i a l’Ateneu Barcelonès, entre d’altres.

PROGRAMA:

17 d'abril
La xocolata: Societat, cultura i alimentació al segle XVIII a càrrec de M. Àngels Pérez Samper, professora de la cavultat de Geografia i Història de la UB.
Número de places: 100
Lloc de realització: Sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona (entrada per la plaça del Rei)
 
25 d'abril
Màrqueting i xocolata: del regala-li al regala't a càrrec de Paco Gil, director del Museu d ela Xocolata.
Número de places: 60
Lloc de realització: Museu de la Xocolata (carrer Comerç, 36 - Barcelona)
 
2 de maig
Cuida el teu cor, pren xocolata a càrrec de Ramon Estruch, professor de la facultat de Medicina de la UB.
Número de places: 70
Lloc de realització: Aula 6 de la facultat de Medicina de la UB (carrer Casanova, 143 - Barcelona)
 
7 de maig
Xocatologia experimental a càrrec de Claudi mans, professor de la facultat de Química de la UB.
Número de places: 60
Lloc de realització: Sala Pompeu Fabra de l'Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6 - Barcelona)
 
9 de maig
La xocolata: matèria comestible, sòlida, líquida o gasosa? a càrrec de Josep Perelló, professor de la facultat de Física de la UB.
Número de places: 60
Lloc de realització: Biblioteca Francesca Bonnemaison (carrer Sant Pere Més Baix, 7 - Barcelona)
 
14 de maig
Només els faquirs mengen cristalls? a càrrec de Laura Bayés, professora de la facultat de Geologia de la UB.
Número de places: 60
Lloc de realització: Museu Blau del Parc del Fòrum (plaça Leonardo da Vinci, 4-5 - Barcelona)
 
23 de maig
La tecnologia dels derivats del cacau i la xocolata a càrrec de Joan Permanyer, professor de la facultat de Farmàcia de la UB.
Número de places: 60
Lloc de realització: Sala Gamma (planta 2) del CosmoCaixa (carrer Isaac Newton, 26 - Barcelona)
 
28 de maig
La xocolata a la boca a càrrec d'Isabel Martínez, professora de la facultat d'Odontologia de la UB.
Número de places: 60
Lloc de realització: Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (Travessera de Gràcia, 93-95 - Barcelona)
 
Pendent de data
El cacau, un regal diví a càrrec de Ramon M. Miralles, professor de la facultat de Biologia de la UB.
Número de places: pendent de confirmació.
Lloc de realització: pendent de confirmació.
 
Pendent de data
La comercialització del cacau i la xocolata a càrrec de Montserrat Font, professora de la facultat d'Economia i Empresa de la UB.
Número de places: pendent de confirmació.
Lloc de realització: Col·legi d'Economistes de Catalunya (avinguda Diagonal, 512 - Barcelona)

Més informació: Universitat de Barcelona

Data de publicació: Dimecres, 10 Abril 2013
  • Comparteix
  • Deixa el teu comentari
  • Tots els comentaris

Send us a comment and share your experience of this event. If you have any other doubts or suggestions, you can click this link.

* El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Comentaris

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per validar que vostè és un visitant humà i preveure spam.