Tornar

Supercomputació, genòmica i medicina personalitzada

El proper 16 de setembre David Torrents, investigador del Barcelona Supercomputing Centre (BSC), participarà en un cafè científic de la Casa Orlandai dins del cicle de tardor "Noves tècniques, nous estudis, nou coneixement".

La xerrada Supercomputació, genòmica i medicina personalitzada tindrà lloc el dimecres 16 de setembre a les 19h a la Sala Carme Karr de la Casa Orlandai (Jaume Piquet 23, Barcelona). 

L’enorme desenvolupament de la tecnologia ens permet mirar la matèria del nostre entorn amb una nova mirada, així com estudiar de forma segura indrets que en altres moments era realment arriscat. Gràcies al supercomputador Marenostrum molts científics poden realitzar els seus càlculs amb grans dades i extreure’n conclusions. 

Què fa que Marenostrum sigui una eina tan útil que serveix per esbrinar la composició de la galàxia alhora que la del nostre genoma? Estudiar grans dades, veure l’estructura més íntima de la matèria, poder estudiar amb un cert confort el llocs límit i poder assegurar  diagnòstics obre noves finestres al coneixement. 

Les eines bioinformàtiques ajuden a respondre preguntes específiques relacionades amb els mecanismes genòmics i moleculars que hi ha rere la malaltia. La supercomputació permet de gestionar gran quantitat de dades biològiques, descobrir causes de malalties i contribuir a generar diagnòstics i teràpies.

David Torrents, investigador ICREA i cap de l'equip de Genòmica Computacional al BSC ens introduirà al món de la medicina personalitzada, la genòmica i el supercomputació en aquest primer Cafè Científic de tardor de la Casa Orlandai organitzat per la Fundació Ciència en Societat.

Més informació: Ciència en Societat

Data de publicació: Dimecres, 09 Setembre 2015
  • Comparteix