Tornar

El coreògraf i ballarí Aimar Pérez Galí s'asseca la suor amb la samarreta

'Sudando el discurso' o la reflexió feta moviment d'Aimar Pérez Galí

Un coreògraf i ballarí que investiga noves pràctiques escèniques porta dimecres, 22 de febrer, a la Casa Elizalde una de les seves creacions més conegudes, una experiència que barreja moviment i reflexió amb el cos del ballarí com a protagonista.

Es titula Sudando el discurso (Foto: José Caldeira) i és una peça que ja es va veure el passat 2016 a l'Antic Teatre, com a part de la programació més innovadora i avantguardista del Grec Festival de Barcelona. És una bona mostra d'un artista, investigador i també escriptor format a Holanda que té molt presents en els seus muntatges les vinculacions entre moviment i pedagogia.

Així, a Sudando el discurso, Aimar Pérez Galí s'interroga sobre la figura del ballarí, proposant-ne una anàlisi crítica que realitza el mateix intèrpret i que s'expressa en escena mitjançant el cos, el moviment, l'esforç i, per tant, mitjançant la suor de l'artista.

Perquè, poden parlar el ballarí o la ballarina? Són els subjectes muts i subalterns que hem vist durant tota la vida en la història de les arts escèniques? Us ho explica, amb moviment, paraules i especialment amb la seva pròpia suor, l'únic intèrpret d'aquesta peça.

És una creació del mateix intèrpret, que ha tingut en la elaboració del seu "discurs suat" la col·laboració de figures tan destacades del camp de la creació com el filòsof feminista i pensador de la teoria queer Paul B. Preciado, la ballarina contemporània Mar Medina o el crític i especialista en dansa Jaime Conde-Salazar.

Si en voleu saber més, doneu un cop d'ull al web del Centre Cívic Casa Elizalde.

Data de publicació: Dilluns, 20 Febrer 2017
  • Comparteix