Tornar

Retratant la ciutat

Organitzat per dotze centres cívics, aquest projecte de fotografia documental combinarà classes de reconeguts professionals amb sortides fotogràfiques

Objectiu BCN és un projecte de fotografia documental que es durà a terme a 12 centres cívics de Barcelona entre els mesos de febrer i juny de 2014. El projecte està comissariat i coordinat per Samuel Aranda, fotògraf de The New York Times i premi World Press Photo 2012, i comptarà amb la participació de reconeguts professionals com el mateix Aranda, Fernando Moleres, Walter Astrada, Moises Saman, Emilio Morenatti, Toni Amengual, Juan Manuel Castro Prieto, Txema Salvans o Cristina García-Rodero, entre d'altres.

Tots aquests fotògrafs guiaran els participants a les sessions d'Objectiu BCN, i entre tots ells, professionals i aficionats, composaran un retrat fotogràfic de la ciutat. El programa s'adreça a totes aquelles persones interessades en la fotografia, tant a aquelles que volen iniciar-se en aquest món com a aquelles que busquen aprofundir en els seus coneixements.

Els centres cívics que participen al projecte són Pati Llimona, Can Deu, Golferichs, Vallvidrera-Vázquez Montalbán, Albareda, Besòs, El Coll, Navas, Guinardó, Can Felipa, Can Basté i Casa del Rellotge. La inscripció (que té un preu de 90 €), s'ha d'efectuar del 13 al 31 de gener. Hi ha 16 places per cada centre cívic.

El programa està format per 13 sessions lectives: 9 tindran lloc a cadascun dels centres, i s'impartiran cada 15 dies, els divendres (de 17 a 21 h) o bé els dissabtes (de 10 a 14 h). Les altres 4 seran sessions magistrals obertes al públic, i s'impartiran en dijous al Museu del Disseny de Barcelona.

Cada grup realitzarà un reportatge de fotografia documental centrat en qüestions dels diferents districtes de Barcelona. Per realitzar aquest reportatge fotogràfic, els alumnes rebran classes teòriques i pràctiques, i també faran sortides al carrer.

A les classes teòriques (2 sessions de 4 hores cadascuna) els professors ajudaran als alumnes a escollir les històries que volen reflectir, així com a definir nocions com el punt de vista o aspectes tècnics i estètics sobre el tipus de fotografies (com ara blanc i negre o color, o bé el tamany).

A les classes pràctiques (4 sessions de 4 h) es combinaran les sortides al carrer amb la revisió dels treballs a l'aula. La idea és que els tutors facin de guia als alumnes durant l'elaboració del reportatge.

A més, hi haurà tres sessions-mòdul diferents (de 4 h cadascuna) on es tractaran nocions de laboratori fotogràfic, estratègies per donar visibilitat a un reportatge fotogràfic i tècniques d'escriptura per explicar en textos breus les històries que narren els reportatges.

 

Data de publicació: Dilluns, 13 Gener 2014
  • Comparteix