Tornar

Un moment del muntatge 'Oskara'

Tots els ritmes i moviments de la dansa

La Quinzena Metropolitana porta espectacles molt diversos a Barcelona i a cinc ciutats veïnes.

Un nou cicle dedicat a la dansa té lloc aquests dies a diversos municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La capital catalana, però també Badalona, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet, acullen fins al 18 de març muntatges que van des de la dansa clàssica fins a la contemporània, passant pel hip-hop, el jazz, el musical o les danses d'arrel tradicional. I no només en teatres o auditoris: els espectacles arribaran als museus, als vagons de metro, o els trobareu a l'aire lliure. S'ha batejat amb el nom de Quinzena Metropolitana de Dansa, i us destaquem algunes de les propostes que tenen lloc aquesta setmana que ara comença.

Per exemple, el dimarts 6 de març al Mercat de les Flors hi podreu veure dues propostes seguides. Per una banda, (sweet)(bitter), definit com un poema musical d'amor impossible que Thomas Hauert interpreta com l'expressió d'un conflicte entre la felicitat que comporta el fet de seguir un ideal i el turment de saber que aquest ideal restarà sempre lluny. Per una altra, Pulse Constellations, de Grabriel Schenker, que té com a punt de partida la composició de música electrònica de John McGuire titulada Pulse Music III, de l'any 1978. També al Mercat de les Flors, però en aquest cas del 8 al 10 de març, Thomas Hauert, acompanyat de cinc ballarins més a l'escenari, hi durà el muntatge Inaudible, amb una coreografia condensada i molt detallada, un joc entre l'art intel·lectual i la cultura popular, entre la seducció directa i les expectatives enganyoses.

Canviem d'escenari. Al SAT! Sant Andreu Teatre la companyia OtraDanza, dirigida per Asun Noales, hi portarà el 8 de març un espectacle que transporta ballarins i espectadors per cants i ritus divins de diferents pobles i cultures, per "explorar el llarg procés d'experiències que se succeeixen des de l'instant que l'ànima, l'energia vital, abandona la seva condició etèria per materialitzar-se en un cos, i fins que es retroba amb la seva immaterialitat, després que el cos mori", segons es pot llegir a la sinopsi de Sacra –així es titula el muntatge.

La darrera proposta de la qual us parlem aquesta setmana és Oskara, de Kukai Dantza, espectacle que ve avalat per tres premis Max. Es tracta d'una instal·lació escènica que recorre passatges i mites de la cultura basca, des dels orígens fins a l'època contemporània. El trobareu al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat el 10 i 11 de març.

Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 05 març 2018
  • Comparteix