Tornar

Santiago Auserón i la Banda Municial de Barcelona

El nou festival Grec es renova i reforça l’aposta pel multiculturalisme

Cesc Casadesús, el nou director, traça les línies de les quatre properes edicions, que establiran connexions entre les arts escèniques i els problemes de la societat actual

En la seva relació amb la realitat, l’art pot prendre dos camins: fugir de l’entorn que l’envolta, o comprometre’s i implicar-s’hi. El festival Grec, que omple l’oferta d’espectacles de Barcelona cada estiu, vol optar per aquesta segona via en les seves properes edicions. L’eix argumental de les programacions vinents de dansa, música i teatre passaran per triar artistes rellevants que tractin temes d’interès i problemes socials, com les migracions, els lideratges, el fonamentalisme o la crisi financera. Així ho ha indicat el nou director del Grec, Cesc Casadesús, que ha presentant les línies mestres del festival fins l’edició de 2020.

Casadesús, fins ara director del Mercat de les Flors, aposta per un Grec més multicultural i més implicat, que no visqui d’esquenes a la realitat. El festival no ha de ser només oci, sinó reflexió, connexions i una finestra oberta al món. Així, l’edició d’aquest any, tindrà l’eix del Mediterrani i el concepte de viatge, les migracions, el comerç i l’intercanvi. La propera edició, al 2018, parlarà de globalització i democràcia –canviant l’eix mediterrani per l’asiàtic–, i el 2019 el desplaçament geogràfic serà envers el Pacífic, al voltant de les idees de lideratge i cultures dominants. En l’edició de 2020, el centre serà l’Amèrica Llatina, i els temes crucials seran l’ànima, les emocions i la nostra part màgica i espiritual.

Per l’edició d’aquest estiu ja hi ha un grapat de espectacles confirmats. Tindrem al ‘bailaor’ Israel Galván amb el seu espectacle de dansa flamenca “La fiesta” (Teatre Grec, 4 i 5 de juliol), i el poeta grec Dimitris Papaioannou estrenarà un espectacle teatral d’avantguarda al Mercat de les Flors (del 2 al 4 de juliol). La sala Becket acollirà del 5 al 30 de juliol la nova obra del dramaturg Pau Miró, “Un tret al cap”, interpretada per Emma Vilarasau i Mar Ulldemolins, i en l’apartat musical, el Teatre Grec rebrà Santiago Auserón i la Banda Municipal de Barcelona, el 8 de juliol, per donar un registre simfònic a les grans cançons de l’ex líder de Radio Futura. En el Teatre Lliure estan confirmades dues obres: “Brundibár”, una adaptació de l’obra clàssica del dramaturg txec Hans Krása (30 de juny), i “My baby is a queen” (15 i 16 de juliol), un espectacle per a nens produït per la Companyia La Petita Malumaluga.

El cartell del Grec s’anirà ampliant els propers dies. Trobaràs més informació al web del festival, festivalgrec.barcelona.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2017
  • Comparteix