Tornar

Collage amb la imatge d'un slammer reproduïda sobre un fons amb tot de boques obertes i orelles

Poesia escènica contemporània contra els rumors, a la Sala Apolo

La sala 3 de la Sala Apolo acull el dijous 21 de febrer una trobada de poesia contemporània diferent que fa servir l'art per combatre els rumors i totes aquelles mentides que circulen per la xarxa i els nostres telèfons mòbils vestides de veritats.

És, de fet, un poetry slam, però amb un objectiu i una temàtica concreta. I és que aquesta trobada de poesia escènica contemporània està dedicada a donar suport a la campanya #AturemRumors, que pretén, amb vídeos com aquest, que ens aturem a pensar per un moment abans de donar per bones afirmacions que no tenen una font coneguda.

És una proposta conjunta de la Xarxa BCN Antirumors, el col·lectiu poENtry Slam i l'Espai Avinyó, tots entitats i organismes dedicats a lluitar contra els falsos rumors, el populisme, els estereotips i la discriminació. Coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, convoquen a l'Apolo tot d'artistes amb orígens diversos que fan música o poesia en diferents idiomes i que diuen versos o expliquen històries, sempre amb la finalitat de fer-nos reflexionar sobre la relació que tenen els rumors amb el racisme, els estereotips i la discriminació que afecten la nostra societat.

Així, escoltareu artistes de poesia, música i teatre com Abhishek Soman en llengua marathi (una de les que més es parlen a l'Índia); Iram Batool Qadri, que s'expressa en urdú; Baishali Sarkar, que parla en bengalí; Liam Cloud, que fa servir la llengua de Filipines, el tagalog; Tanzilya Faizullaeva, que s'expressa en kirguís llengua del Kirguistan, a l'Àsia Central; Luiz Felipe Lucas, en brasiler i, finalment, Makis Moulos, que utilitza el grec. 

Una segona part de la trobada proposarà a vuit slammers un seguit d'actuacions de tres minuts cadascuna que hauran de tenir com a tema els rumors i el racisme, els estereotips i la discriminació que provoquen les mentides mil vegades repetides. El públic serà l'encarregat de decidir quines han estat les intervencions més brillants.

La festa s'acabarà amb l'actuació de Cheb Lila, alter ego del barceloní Gerard Casas. Escoltareu les músiques diverses que ha trobat, creuant gèneres i fronteres. Anirem de l’indie libanès i l’electrochaâbi d'El Caire als ritmes agitats propis de Ghana o Congo, passant pel raï i la cançó de protesta dels saharians.

Si voleu saber més sobre aquesta cita de poetry slam contra els rumors, el racisme i la discriminació, consulteu el web de la Sala Apolo.

 

Data de publicació: Dilluns, 18 Febrer 2019
  • Comparteix