Tornar

Imatge del conjunt musical que obre la nova temporada de Barcelona Districte Cultural

Pluja d'espectacles en la nova temporada de Barcelona Districte Cultural

Cinema, dansa, música, teatre... Tindreu propostes per triar i remenar en la nova edició del cicle Barcelona Districte Cultural, un conjunt d'activitats gratuïtes que omplen els escenaris de centre cívics i espais culturals de tota la ciutat des del febrer fins a l'abril.

El cicle Barcelona Districte Cultural dóna una segona vida a un seguit d'espectacles de qualitat produïts a Barcelona i a uns músics i artistes amb propostes del màxim interès. Enguany, a més, el cicle inclou documentals musicals programats en col·laboració amb el festival In-Edit, però també l'experiència de creació comunitària Art i Part, que implica artistes i veïns de diversos barris de la ciutat.

Aneu consultant la programació d'aquesta nova temporada, perquè segur que al centre cívic o casal cultural més proper teniu algun espectacle destacat. Arrenquen amb espectacles musicals com el que, l'1 de febrer, presenta al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” l'Alma Afrobeat Ensemble (a la foto), el projecte musical d'un nord-americà instal·lat a Barcelona i que és un fidel seguidor dels ritmes africans hibridats de jazz i funk que es va inventar el gran Fela Kuti.

La temporada continua amb concerts com A solas, (2 de febrer, al Centre Cívic La Sedeta), en el qual Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach ens porten de viatge per un món de músiques mediterrànies; els ritmes orientals i electrònics de Yacine & The Oriental Groove (2 de febrer, al Centre Cívic Tomasa Cuevas); el teatre de titelles amb música en directe de CAL Teatre a El bosc com balla (2 de febrer, al Centre Cívic Can Clariana Cultural); la comèdia musical El viatge de Till que interpreten els Barcelona Clarinet Players el dia 2 al Centre Cultural Albareda o la divertidíssima exhibició de ball i humor dels XeviXaviXou (Xevi Dorca i Xavi Estrada) a Follow the leader (2 de febrer, al Centre Cívic Urgell).

És només una petitíssima mostra dels primers espectacles d'una temporada brillant, amb propostes que circularan pels diversos espais i que, per tant, s'aniran repetint en dates diverses. Una mirada ràpida al programa ens mostra perles de tots els gèneres que és tot un luxe poder veure de franc, com ara la dansa farcida bon humor de la Cía. Mar Gómez i el seu espectacle Dios menguante (sis representacions en diversos espais del 24 de febrer al 14 d'abril) o la dansa extravagant dels integrants de la Cia. Roberto G. Alonso a Zaquizamí (sis funcions, de l'11 de febrer al 8 d'abril).

Pel que fa al circ, trobareu al programa des de l'espectacle d'acrobàcia i teatre físic (interessantíssim!) Bubble, d'El lado oscuro de las flores (Ginés Belchi i Jesús Navarro; quatre funcions del 16 de febrer al 27 d'abril) al muntatge de la companyia Zirkus Morsa La fin demain (quatre funcions, del 6 al 20 d'abril), passant per la proposta pallassa (sense nas vermell ni perruca) de Toti Toronell i el seu muntatge Libèl·lula (sis funcions del 3 de febrer al 6 d'abril)

També podrem gaudir del talent de Muntsa Alcañiz i Pedro Mas a Abans que arribi l'alemany, una peça teatral de Marta Barceló que es veurà entre el 16 de febrer i el 23 de març en cinc espais culturals de la ciutat); i recórrer la història en femení amb l'espectacle d'El Maldà Teatre Barbes de balena (tres representacions del 22 de febrer al 24 de març). Encara no heu vist Ragazzo? Doncs va ser un gran èxit de la dramaturga Lali Álvarez Garriga que ens parla de manifestacions, protestes i víctimes de la globalització i la repressió. Teniu sis oportunitats per veure aquest aplaudidíssim muntatge del 22 de març al 27 d'abril, que no se us passi!  

La música té un paper destacat en un cicle d'espectacles que inclou la passejada musical per la Meridiana que ens proposa, amb veu i guitarra, Enric Montefusco i que es veurà en tres ocasions entre el 16 de març i el 20 d'abril, o bé el contrabaix de Giulia Valle, el piano de Marco Mezquida i la bateria de David Xirgu a Live in San Francisco (tres cites del 8 de febrer al 23 de març).

I recordeu que, enguany, i gràcies al festival In-Edit, es podrà veure també documentals musicals com ara A life in waves, sobre la compositora de música electrònica Suzanne Ciani (dos passis, el 22 i 28 de març), Chasing Trane: the John Coltrane Documentary (quatre passis, de15 de febrer al 25 d'abril); Les mans d'Alícia (sobre la pianista Alícia de Larrocha) que es podrà veure en tres passis del 28 de febrer al 13 d'abril o bé Where you are meant to be, que parla sobre Aidan Moffat, músic escocés integrant de la banda indie Arab Strap

Finalment, recordeu que, si a més de mirar us agrada participar, el programa Art i part ha posat en marxa cinc projectes de creació comunitària als barris de La Marina, Sant Andreu, Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, el Poblenou i el Raval. En cadascun d'aquests barris, hi ha grups d'artistes professionals que treballen amb els veïns de la zona que s'han apuntat a l'experiència i que estan creant uns espectacles de qualitat que es presentaran en diverses cites (des del ja imminent festival Sâlmon< a la Festa d’Encesa de Llums del projecte RavalKm0, per exemple) davant del públic.

Si voleu saber més sobre les moltíssimes activitats i espectacles que formen part de Barcelona Districte Cultural, feu clic al web d'aquest programa.

Data de publicació: Dimarts, 30 Gener 2018
  • Comparteix