Tornar

Foto de l'anticlinal de Sant Corneli, de Jordi Lluís Pi

Paisatges geològics de Catalunya

Una mostra fotogràfica que recorre les formacions més singulars de la geologia del territori.

Una cinquantena d’imatges compon l’exposició “Paisatges geològics de Catalunya”, que el dimecres 18 d’abril s’inaugura a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i que es podrà visitar fins el 15 de juny. Les imatges, preses pel fotògraf de natura Jordi Lluís Pi i acompanyades d’explicacions divulgatives a càrrec del geòleg Isaac Camps, comparteixen amb el visitant l’enorme bellesa i diversitat de les formacions que donen lloc al ric relleu del territori català.

La geologia és la ciència que estudia com s’ha format el nostre planeta, de què es compon i com es distribueixen i transformen els seus materials. A Catalunya, grans estructures com els Pirineus, les serres costaneres, la depressió central o el mar Mediterrani que limita el territori per l’est, donen lloc a un paisatge molt divers amb multitud de formacions compostes per una àmplia diversitat de roques i materials minerals.

Tot aquest patrimoni geològic, respon a processos que s’han desenvolupat en una escala temporal de milions o centenars de milions d’anys i alhora, junt amb el clima i l’evolució dels éssers vius, permet comprendre l’enorme diversitat d’ambients i hàbitats que avui trobem a Catalunya.

L’exposició a l’Institut Cartogràfic i Geològic explica molts d’aquests processos creadors i transformadors del relleu amb exemples concrets de la geografia catalana, com ara l’imponent massís del Pedraforca, el Cap de Creus, el sorprenent arc de Bruguers de la zona del Garraf o el solemne portell del Congost de Mont-rebei, a la serra del Montsec.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 13 Abril 2018
  • Comparteix