Tornar

Josep Maria Subirachs, treballant a la Sagrada Família

Tota l’obra de Josep M. Subirachs, a l’abast

Obre una nova galeria al Poblenou on podrem apreciar l’extens abast artístic del gran escultor i dibuixant de la Barcelona de mitjans del segle XX

Josep M. Subirachs és sobretot conegut per la seva implicació directa, a partir dels anys 80 del segle passat, en els treballs de construcció i decoració de la Sagrada Família. Ja se sap que Antoni Gaudí va morir abans de ni tan sols perfilar amb detall el temple, i a partir de les seves indicacions i plànols inicials s’ha hagut de fer un treball de progrés en la feina que, moltes vegades, ha quedat en mans de la lliure interpretació. Subirachs va dirigir les obres i es va encarregar de moltes escultures de les façanes, fins a la seva mort, el 2014, a 87 anys. Però aquesta és només una part molt petita de l’extensa obra artística de Subirachs, un dels il·lustradors i escultors més importants de la Catalunya del segle XX, un treballador incansable que va deixar un llegat enorme, i que ara es podrà visitar, en bona part, a una nova sala que obre al barri on ell va néixer el 1927, el Poblenou. Es tracta de l’Espai Subirachs, una col·lecció permanent accessible per a estudiosos de l’art i per al públic en general.

Durant tot l’any 2017, l’Espai Subirachs es podrà visitar gratuïtament. Allà tindrem al nostre abast molts dibuixos, dissenys, esborranys i plànols de Subirachs, a partir dels quals va projectar les seves escultures i pintures, i una àmplia selecció de textos crítics sobre el seu art. En vida va ser un autor prolífic, un artista sempre en marxa que només es va implicar en el projecte de la Sagrada Família quan el seu prestigi era indiscutible. A l’espai Subirachs podrem advertir altres aspectes del seu treball i la seva trajectòria. Un espai per a la reflexió, l’estudi i la conservació de l’obra d’un artista excepcional.

Trobaràs més informació al web de l’Espai Subirachs. La col·lecció és permanent.

Data de publicació: Dimecres, 31 maig 2017
  • Comparteix