Tornar

"Nutrició, impuls vital", nova exposició temporal del Museu Blau

'La nutrició és una qüestió d'equilibri'. Aquest és el lema d'una exposició que ens convida a reflexionar sobre els nostres hàbits alimentaris i de salut d’una forma interactiva i lúdica. A partir del 3 de juny, al Museu Blau.

La nutrició és un dels temes que més interès desperta en la societat ja que constitueix la base d’una vida llarga i saludable. 'Nutrició, impuls vital' pretén oferir eines pràctiques per reflexionar sobre la pròpia qualitat de vida entesa com una qüestió d’equilibri entre l’alimentació, els hàbits de vida saludables i un medi ambient sostenible. L’exposició, produïda per la Fundación Iberoamericana de Nutrición (FINUT) i el Parque de las Ciencias de Granada, proposa fer de l’alimentació una part important de les nostres vides i ressaltar aquells comportaments que afavoreixen la salut. 

La recreació d'un mercat amb deu parades que contenen els grups bàsics d'aliments ocupa la part central de l'exposició per tal d'aprofundir en els conceptes d'alimentació i nutrició. Mitjançant recursos interactius, models 3D, escenografies, peces de patrimoni i audiovisuals podrem conèixer les propietats nutricionals dels aliments, la seva història així com l'evolució en les diferents cultures i civilitzacions. Els hàbits de vida saludable en un medi sostenible completen un recorregut que va més enllà de la nutrició. Podrem conèixer quin és el temps òptim d'una migdiada, quina despesa calòrica fem quan caminem, nadem o correm, les avantatges de l'estil de vida mediterrània o els kilos de residus que una persona genera a l'any, entre moltes altres qüestions.

Completa l'exposició un ampli i divers programa d'activitats que ha estat possible gràcies a la implicació activa d'institucions i empreses vinculades al món de l'alimentació i la gastronomia a Catalunya. La plaça del Fòrum acollirà tres grans festes que giraran al voltant dels eixos de l’exposició: Nutrició i gastronomia, Nutrició i hàbits de vida saludable i Nutrició i sostenibilitat. Dirigides al gran públic, aquestes celebracions combinaran fires i activitats per donar a conèixer d’una forma atractiva diversos aspectes de la nutrició, la gastronomia i la qualitat de vida. 

El Museu Blau també acollirà al llarg de tot l’any un cicle d’activitats molt diverses de petit format que inclouran tallers, xerrades, tastos i showcookings amb cuiners de renom, en les quals es podrà aprendre a fer pa, distingir les diferents peces d’un animal, conèixer les característiques de la nutrició esportiva o descobrir la cuina sensorial, entre d'altres. La programació d'activitats complementàries a l'exposició es donarà a conèixer properament.

Més informació: Museu Blau

 

Data de publicació: Dimarts, 02 Juny 2015
  • Comparteix