Tornar

Neurospaces

Música, art i ciència es fusionaran en una experiència visual i sonora creada per Timothy Schmele basada en la sonificació de dades cerebrals (fMRI)

 

El proper dilluns 16 de setembre es presenta l’obra Neurospaces de Timothy Schmele dins del programa Campus Gutenberg organitzat per l'Observatori de Comunicació Científica (OCC-UPF) i dinamitzat pel grup de cantautors i humoristes Divide&Wenceslao.

Mitjançant un sistema d'àudio en 3D, la transformació de les dades cerebrals obtingudes a través de ressonàncies magnètiques (fMRI) i 26 altaveus col·locats de forma hemisfèrica, la Sala Polivalent del Campus de Comunicació de la UPF es transformarà en un mapa sonor i visual del cervell. Neurospaces va rebre la beca Phonos-KiiCs per a producció musical vinculada a la tecnologia i neurociència per a joves creadors de 2012, i es presenta amb motiu de la seva finalització.

El públic està convidat a participar en una experiència sonora que permetrà percebre la complexa xarxa de l'activitat cerebral en totes les seves facetes, amb el so al seu voltant i en temps real. L'entrada és gratuïta.

Intèrprets de Neurospaces:

Kenzie Slottow (Flauta)
Andrés Bucci (Oboè)
Vladimir Peña (Trombó)
Núria Andorrà (Percussió)
Zacharias Vamvakousis (Acordió)

A continuació Timothy Schmele presentarà dues obres més creades per a àudio 3D:

Hemispherical Glitch Study
Composició de música electrònica en directe, sense cap so pregravat. La composició utilitza diferents perspectives innovadores en la síntesi de so 3D.

Waiting
Es tracta d’una exploració dels detalls del moviment a través d’un vídeo de la ballarina contemporània Katrin Neue acompanyat per una composició de música drone en àudio 3D i didgeridoo.

Més informació: PHONOS-UPF

 

Data de publicació: Divendres, 06 Setembre 2013
  • Comparteix