Tornar

Imatge d'una taula de so

Les melodies del cervell

Una exploració de les emocions des de la neurociència, la diversitat funcional, la música i la creativitat.

Es pot escoltar l’activitat del cervell humà? I es pot fer a temps real? La resposta és sí i qui tingui curiositat pot comprovar-ho amb les seves pròpies orelles a la Neuromarató de Nadal que han organitzat el Centre de Regulació Genòmica i el Mobility Lab, el dissabte 23 de desembre a la sala Cronopios.

El cervell no para. Sigui quin sigui el nostre estat (si fem esport, treballem, toquem el piano, dormim…) mostra activitat elèctrica que genera una sèrie d'ones cerebrals que podem representar, per exemple, amb un encefalograma. Ara, la tecnologia permet sonificar aquesta activitat cerebral, és a dir, traduir-la a sons.

Brain Polyphony és un sistema digital que fa precisament aquesta traducció: transforma les ones cerebrals que generen les diferents emocions en melodies. Desenvolupat amb l’objectiu d’oferir una alternativa a la comunicació en persones amb discapacitat motora, el sistema també obre un ampli ventall de possibilitats en el terreny artístic i creatiu. Els creadors d’aquest dispositiu faran una demostració d’aquestes melodies alhora que donaran a conèixer les bases biològiques que s’amaguen darrere d’aquests sons i les possibilitats d’aquesta tecnologia.

La neuromarató també inclou la conferència-performance Neurocosas: el Cervell Emocional, on diversos experts parlaran de les zones del cervell on s’emmagatzemen les emocions i altres aspectes biològics.

A l’esdeveniment hi participaran Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica, Jordi Sala, investigador del Mobility Lab, i Crisal Rodríguez, performer i divulgadora científica.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 20 Desembre 2017
  • Comparteix