Tornar

Una de les escultures que formen part de l'exposició

Namaim Social Barcelona 2017: imatge i moviment al Disseny Hub Barcelona

Tres intèrprets i companyies de dansa, a més d'una escultora, són els protagonistes de Namaim Social Barcelona 2017, una trobada internacional dedicada a la imatge i el moviment que, els dies 18 i 19 de febrer, s'instal·la al Disseny Hub Barcelona.

És una activitat organitzada per Namaim (Nonprofit Organization of Making Art for Image and Movement), una associació dedicada a difondre la importància del moviment pel que fa a la millora de la qualitat de vida. Proposen als assistents a les seves activitats que prenguin consciència individual del moviment i de les possibilitats que té tant per millorar el nostre físic com per aprendre a gestionar les emocions.

Amb aquestes finalitats, han creat unes trobades en les quals donen forma al moviment i a la imatge mitjançant l'art. Amb la pràctica artística volen omplir l'espai d'emocions volàtils i tendir ponts entre disciplines i entre públic i artistes. D'aquí que prenguin com a símbol l'hidrogen, un element present a tot l'Univers que és força volàtil i que tant pot constituir un pont per produir llum com convertir-se en aigua o en energia mecànica.

D'aquí que el primer projecte coreogràfic que veurem a Namaim Social Barcelona 2017, signat pel coreògraf barceloní d’orígen argentí i director del projecte Namaim, Matías Martínez, es tituli així, The H, en al·lusió a aquest hidrogen que inspira la trobada.  L'interpreta una ballarina catalana que viu entre Berlín i Barcelona, Virginia Gimeno Folgado.

Al Disseny Hub podrem veure també la interpretació de la companyia de Singapur Maya Dance Theater Ltd, dirigida per Kavitha Krishnan, que interpretarà la peça Release. A més, els alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre, dirigits per Keith Morino, oferiran una mostra del seu talent.

La jornada es completa amb una mostra d'escultures (a la imatge) creades per Noëlle d’Aboville-Lobmeyr, una artista francesa que viu a Londres i que ens mostrarà com s'ho fa per capturar en les seves escultures el ritme i la velocitat de ballarins, acròbates i d'altres artistes del moviment com els que haurem vist durant la jornada.

Data de publicació: Dilluns, 13 Febrer 2017
  • Comparteix