Tornar

Música, art i tecnologia a la sisena edició del Sónar+D

Música, art i tecnologia a la sisena edició del Sónar+D

I després del congrés, dos dies de Maker Faire

Música, molta música, però també sons, colors, llums, art, reflexió, experimentació, realitat virtual i tecnologia, molta tecnologia. La sisena edició del Sónar+D, el congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, arriba carregada de propostes en el 25è aniversari del festival Sónar.

Xerrades, tallers, demostracions, xous, performances i trobades amb experts són algunes de les activitats que s’han consolidat durant aquests anys, a les quals cal afegir un espai dedicat a la realitat virtual o el repte Sónar Innovation Challenge.

‘La nova internet’, amb l'artista i investigador Mat Dryhurst, l’infoactivista Alistair Alexander i el pioner en internet i música Ian Rogers; ‘L’estètica neuronal’, a càrrec de l’artista i programador Gene Kogan; ‘Fent música a l’espai’, amb els investigadors i artistes Nicole L’Huilier i Albert Barqué-Durann, o ‘La intel·ligència de la indústria musical’, amb responsables de les plataformes Bandcamp i Pandora, són algunes de les xerrades que tindran lloc entre el 13 i el 16 de juny a la Fira Barcelona.

Arduino serà un dels imprescindibles dels tallers del Sónar+D, on els participants podran aprendre a produir àudio per a entorns immersius, construir un nanosat, dissenyar interfícies per a l’expressió musical o crear jocs basats en el ritme.

Algunes de les empreses i grups de recerca més pioners mostraran els seus últims projectes a la zona Demo i cinc propostes exhibiran les possibilitats de la realitat virtual: Realities+D, Tech shows, Sonar360º, The zero gravity band i Sónar Calling GJ273b.

Al MarketLab els creadors de les iniciatives tecnològiques més destacades de l’any donaran a conèixer els projectes que han desenvolupat en laboratoris creatius, medialabs, universitats o empreses. A l’Start up garden 30 petites empreses seleccionades a escala internacional tindran accés a oportunitats de formació i finançament. I el Sónar+D Innovation Challenge, organitzat des de anys amb el grup de Tecnologia musical de la Universitat Pompeu Fabra, els més creatius podran posar a prova les seves habilitats davant els reptes proposats per diverses empreses tecnològiques.

Qui vulgui aprofitar el congrés per fer contactes, que no es perdi el sopar de la primera nit del Sónar+D, dimecres 13 a les 19h, amb una paella i ganes d’intercanviar targetes i coneixements.

Dos dies de Makers Faire

L’últim dia de l’esdeveniment coincidirà amb l’inici de la Makers Faire, la fira dedicada als makers de totes les edats i habilitats.

París serà la ciutat convidada i més de 200 makers locals i internacionals exhibiran les seves creacions al pavelló italià de Fira Barcelona.

Un dels objectius principals de la fira és promoure la integració de Ciència i Tecnologia en un ecosistema d’innovació que creix molt de pressa com el moviment maker. Una manera de fomentar la trobada entre els millors investigadors i creadors de tots dos models i revertir el coneixement i la pràctica entre el públic.

Enguany la fira s’ha organitzat al voltant de set àrees temàtiques: alimentació, energia i mobilitat, indústria 4.0 i manufactura avançada, hàbitat i urbanisme, salut i medi ambient, educació i aprenentatge i exploració espacial.

A banda de la fira a Montjuïc, dissabte 16 Caixa Fòrum acollirà les Converses de la Maker Faire, en què dialogaran un expert global en el camp del coneixement del temps, l’espai o els robots (entre d’altres) amb un expert local que està desenvolupant algun o diversos d’aquests temes a Barcelona.

 

Data de publicació: Dimecres, 13 Juny 2018
  • Comparteix