Tornar

Una estructura metàl·lica que recorda les zones de joc dels parcs infantils

'Moat': Laia Estruch presenta el seu projecte d'art metàl·lic i sonor a La Capella

L'artista contemporània barcelonina Laia Estruch presenta a La Capella el divendres, 8 de juny un dels seus últims treballs. Veniu, i la veureu i escoltareu defensant una proposta que combina els sons... i les estructures de metall.

És Moat (foto: Pepe Herrero), una de les creacions més recents de Laia Estruch. L'artista es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va estudiar Performance i Art Sonor a la Universitat The Cooper Union, a Nova York. Els seus treballs tenen molt sovint com a punt de partida la veu humana, material a partir del qual ha creat moltes performances en espais que van del MACBA i la Fundació Joan Miró a l'Antic Teatre, entre d'altres.

Veniu a La Capella i veureu Moat, una pràctica escènica experimental que forma part d'una sèrie del mateix nom.  Fa uns mesos va passar per La Casa Encendida de Madrid, amb una estructura de plàstic inflable que ha creat inspirant-se en formes i elements de parcs infantils de principis del segle XX i que també ha titulat Moat. A La Capella, però, treballarà a partir d'un altre element, en aquest cas, metàl·lic.

I és que Estruch ha reproduït una estructura metàl·lica que recorda poderosament les que podem trobar als parcs infantils, com veieu a la imatge. L'artista evoluciona sobre la peça mentre va emetent i produint sons diversos i, especialment, mentre sona una música composta per Xavi Lloses, un pianista o, com ell mateix es defineix, "antipianista i terrorista sonor".

Es tracta, segons ens explica la mateixa artista, d'una pràctica escènica que "aglutina els recorreguts corporals i acústics d’un any i mig d'investigació dins l’estructura de ferro, obrint un espai de reflexió entorn al caràcter performatiu del registre sonor i l’arxiu oral".

La intervenció és una de les activitats del projecte de comissariat A break can be what we are aiming for, que es pot veure aquests dies a l'espai d'art del carrer de l'Hospital, com a part del programa de suport a la creació contemporània BCN Producció.

La proposta de Laia Estruch es complementa amb una lectura a càrrec del col·lectiu Girls Like Us, les creacions del qual (editen una revista d'àmbit internacional) també formen part de l'exposició i que es dediquen a tractar qüestions de gènere des del punt de vista de l'art contemporani i de l'activisme social.

Si voleu saber més sobre la presentació de Moat i la lectura de Girls Like Us, consulteu el web de La Capella.

Data de publicació: Dilluns, 04 Juny 2018
  • Comparteix