Tornar

Un nen mira a través d'un forat

Mirades al futur

Activitats en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència al voltant de la sostenibilitat de les ciutats i la recerca capdavantera.

Les activitats vinculades a la Biennal Ciutat i Ciència es mantenen fins a finals de març. Aquest gran esdeveniment per a reflexionar la ciència i els reptes a què ens enfrontem com a societat, va tenir cinc dies àlgids a principis de febrer, però encara compta amb una àmplia oferta per davant, que s’articula en diversos eixos dels que destaquen el futur de les ciutats i del medi ambient, i els avenços i tendències de la recerca bàsica.

Alguns tallers i diàlegs permeten comprendre millor com funcionen les ciutats i el nostre entorn. Per exemple, la dinàmica social i la distribució urbana de les persones d’acord amb el seu estatus es descriu des d’un punt de vista científic a Segregació urbana (26 de febrer, Vil·la Urània). Un parell de diàlegs donen pautes per realitzar accions i adoptar hàbits que permetin millorar la vida a les ciutats: Com superar la cultura del cotxe i I si tothom gaudís d’una ciutat sostenible? (Ca l’Alier, 6 de març i 27 de març, respectivament). I dos diàlegs més, posen la ciutat i la humanitat en relació amb la transformació de la natura a causa de l’activitat de la nostra espècie: Transmissió de malalties per vectors i canvi climàtic (15 de març, Espai Jove La Fontana) i Barcelona 2049, on s’especula amb un futur de la ciutat en absència d’éssers humans (28 de març, CCCB).

Amb un caràcter més exploratori, el taller Culturòmica (6 de març, Vil·la Urània) endinsa a estudiants, professors i professores de secundària al món del big data a través d’una anàlisi dels corrents bibliogràfics de la història. La conferència Els horaris poden afectar la salut? (28 de març, Biblioteca La Sagrera) aprofundeix en la ciència de la cronobiologia i el rellotge intern que marca els nostres ritmes circadiaris. I un parell d’activitats, el Taller de física de partícules (8 i 22 de març, Facultat de Física de la UB) i el Joc de rol: el futur de la nanociència (27 de març, Biblioteca Collserola), ens porta de viatge al món més petit, al de les partícules fonamentals, els àtoms i les molècules, per descobrir el potencial d’aplicacions que planteja la recerca a aquesta escala.

Tota la informació sobre aquestes i moltes altres activitats, aquí.

 

Data de publicació: Divendres, 22 Febrer 2019
  • Comparteix