Tornar

Un conjunt de cèl·lules vistes amb un microscopi

'Membrana màgica' o un viatge de la cèl·lula a la societat a Can Felipa

El Centre Cívic Can Felipa acull el divendres, 19 de gener, una instal·lació escènica que ens proposa un viatge que va de la biologia a la sociologia. Es titula Membrana màgica i és una d'aquelles propostes que combinen amb un encert inusual la bellesa i la reflexió.

Potser vau veure la proposta en l'última edició del festival de teatre jove RBLS, que tenia com un dels seus escenaris el Centre Cívic Can Felipa i que va incloure aquesta proposta, un treball signat per l'artista Sachiko Fullita.

Ella és l'autora d'una instal·lació escènica que uneix art i ciència mentre ens convida a reflexionar. I és que Membrana màgica hibrida els llenguatges escènic, plàstic i sonor i les accions per tal de portar-nos a un viatge mental que arrenca en les cèl·lules i que ens proposa cada cop una visió més àmplia per veure com aquestes cèl·lules formen òrgans que formen individus que, a la vegada, formen part d'un ampli i complex sistema social.

Tot gira al voltant de les teories de Charles Darwin, però també d'un científic que, avui, torna a estar especialment valorat: Jean-Baptiste de Lamark. Si el primer defensava un model competitiu, Lamark apostava per una visió de l'evolució basada en la interacció cooperativa.

I és que potser els mecanismes de poder que ens governen a tots plegats han aprofitat les teories de Darwin per apostar per la competència i la lluita, en lloc de concedir a la cooperació i la interacció un paper més destacat, no només en la biologia, sinó també en la manera com organitzem les societats en les quals vivim.

Si voleu gaudir d'un espectacle fascinador que interpreten conjuntament la mateixa creadora, Sachiko Fullita, i Samuel Dávalos, consulteu el web del Centre Cívic Can Felipa o el Facebook de l'esdeveniment.

Data de publicació: Divendres, 05 Gener 2018
  • Comparteix