Tornar

Una imatge de Ricardo Guixà

Melothesia

Electricitat, tècnica fotogràfica i anatomia humana es combinen en les imatges d’una mostra que rememora el mite de Frankenstein

El Centre Cívic Casa Golferichs acull aquest octubre una exposició de fotografies obtingudes amb una tècnica força peculiar. Es tracta de Melothesia, una sorprenent col·lecció d’imatges experimentals del fotògraf i doctor en belles arts Ricardo Guixà, on a siluetes humanes anatòmiques s’hi superposen unes formes fractals creades mitjançant descàrregues elèctriques. El resultat d’aquest treball es pot contemplar del 9 d’octubre al 3 de novembre.

Guixà aplica les descàrregues elèctriques directament sobre el material fotosensible seguint una tècnica que s’inspira en les figures de Lichtenberg, imatges d’estructura fractal que el físic alemany Georg Cristoph Lichtenberg descobrí al segle XVIII. El fotògraf ha desenvolupat una tècnica amb què les esteles arborescents que l’electricitat grava sobre la pel·lícula fotogràfica es superposen sobre siluetes d’objectes de la natura, com l’ésser humà i els seus membres i òrgans. Un conjunt d’imatges on l’electricitat sembla dotar de vida a figures estàtiques.

La mostra crea un marc idoni per als actes del cicle #Frankenstein200, organitzat pel centre cívic per commemorar els 200 anys de la publicació de la cèlebre obra de Mary Shelley que tant ha inspirat la literatura, el cinema i fins i tot la ciència. El dimarts 9 d’octubre, el mateix Ricardo Guixà inaugurarà la mostra amb una conferència i, de retruc, el cicle d’activitats.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 04 Octubre 2018
  • Comparteix