Tornar

Imatge d'un tros d'ADN fet amb persones

Medicina feta a mida

Un cafè científic sobre el futur dels tractaments personalitzats basats en la genètica del pacient. 

El Centre Cívic Can Deu, al barri de Les Corts, acull el cafè científic “Medicina genòmica, el fet a mida dels tractaments del futur”, que organitza el Centre de Regulació Genòmica. Tres investigadors de diferents instituts de recerca atendran les preguntes i reflexions del públic entorn a la medicina adaptada a les particularitats genètiques de cada pacient, els darrers avenços i descobriments d’aquest camp, així com les seves implicacions ètiques i socials. I ho faran mentre els assistents gaudeixen d’una tassa de cafè.

Totes les persones mostren diferències entre sí. Malgrat pertànyer a la mateixa espècie, el nostre aspecte físic ens permet distingir-nos els uns dels altres, però a escala molecular, el nostre llibre d’instruccions, l’ADN, també varia d’una persona a una altra; no conté exactament la mateixa informació. Això vol dir que no tothom expressa d’igual manera una malaltia ni dóna una resposta idèntica a un mateix tractament.

La recerca dels darrers anys en camps com la genòmica estan fent possible una medicina cada cop més personalitzada, amb medicaments dissenyats específicament per a cada persona tenint en compte les seves particularitats genètiques i que permeten predir la seva efectivitat amb major precisió.

De tot això en podrà parlar el públic assistent a aquest cafè científic, el qual comptarà amb tres experts en la matèria: Francesc Muyas, investigador del Laboratori de Variació Genòmica i Epigenòmica en Malalties del Centre de Regulació Genòmica, Abel González, investigador en la Unitat de Biologia Computacional i Estructural de l’IRB Barcelona, i Josep Santaló, catedràtic de Biologia Cel·lular a la UAB i membre de l'Observatori de Bioètica i Dret.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 29 Setembre 2017
  • Comparteix