Tornar

Mecal

Mecal 2017: la gran festa del curtmetratge

El festival de cinema curt de Barcelona és ja un esdeveniment veterà i clàssic del calendari cultural. En la seva 19a edició, competeixen 350 peces de 110 països diferents

Per 19a vegada, el festival Mecal arriba a la seva cita anual amb els aficionats al cinema en format breu, donant veu i espai a tota mena de creadors d’arreu del món –enguany es projectaran peces arribades de 110 països– que treballen amb els mitjans escassos, però la imaginació infinita, de la producció de curtmetratges. Amb el pas de les edicions, el Mecal s’ha anat consolidant sense pressa, però amb total seguretat, com un dels certàmens líders en el seu àmbit. Aquest 2017, la sensació queda reforçada: des de l’11 de març fins al 2 d’abril, les tres seus del festival –la Fàbrica Moritz, l’Arts Santa Mònica i els cinemes Girona– projectaran una marató simultània de treballs on podrem descobrir futurs genis del cinema, i les idees més trencadores en els contextos de la ficció i el documental.

La programació del Mecal està dividida en diferents seccions. Per una banda, hi ha una programació de curts documentals, amb prop de 20 treballs en competició, i també una selecció de curts d’animació que funcionarà com un bloc independent, entre el 14 i el 19 de març, al Centre d’Art Santa Mònica, i en el qual estarà inclòs un bloc de projeccions comissariat pel NonStop Barcelona Animació, que tindrà un enfocament més experimental, més de donar suport a la base de creadors emergents en llenguatges fora del circuit comercial. Al bloc principal de ficció hi haurà un total de 10 menús de curts en competició, als quals hem d’afegir les activitats paral·leles, una tanda encara més generosa de curtmetratges que, tot i que estan fora de concurs, podran atreure un públic més ampli, ja que toquen gèneres com el terror, la ciència-ficció, la ultraviolència, les qüestions femenines i de gènere, el planter català i fins i tot el sexe, reunit dins la categoria “Pluja daurada”.

I com a feliç excepció dins del cartell del Mecal, el dimecres 15 a Santa Mònica es projectarà un llargmetratge d’animació, El conte de la princesa Kayuga, una producció del prestigiós Studio Ghibli japonès que permetrà la presa de contacte entre el festival i un tipus de públic menys acostumat al consum de curts. El país convidat en aquesta edició és Hongria, i es retrà un homenatge al director Ferenc Rófusz. El mateix director vindrà al festival i xerrarà amb el públic.

Podeu consultar tota la graella i els preus al web del Mecal.

Data de publicació: Dimecres, 08 març 2017
  • Comparteix