
Una exploració del fenomen televisiu de les sèries sobre la màfia
La Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració del Serielizados Fest, organitza un cicle de xerrades i projeccions al voltant d’aquesta tendència audiovisual
La màfia italiana sempre ha estat un tema estrella del cinema i la literatura del segle XX. Algunes de les pel·lícules més importants del gènere negre, com ara El padrí o Un dels nostres, ho són perquè a partir del crim i l’ambició ens permeten obtenir un retrat complet de la nostra societat, sobre la fragilitat de la institució familiar i el costat fosc de l’ànima humana. No només són atractives visualment; intel·lectualment acostumen a ser un prodigi d’alta categoria. Per això, la màfia també ha estat subjecte de ficcions a la televisió, aprofitant el boom de les sèries. I d’això tracta aquest cicle de projeccions i xerrades a la Filmoteca de Catalunya, organitzat conjuntament amb Serielizados Fest.
Es tracta de veure els primers capítols de sèries com Gomorra o Lady ‘Ndragheta i, en alguns casos especials, tenir a la sala a part del seu equip creador. Per exemple, el 21 d’abril, es podran veure els primers dos capítols de Gomorra, en versió original subtitulada i amb la participació de Leonardo Fasoli, que va ser un dels creadors de la sèrie, i Maddalena Ravagli, guionista de la sèrie Il Commissario Maltese. Una manera amena i alhora profunda de tractar un fenomen cultural molt interessant, ja que cada cop més la màfia ha estat un subjecte interessant per la televisió, des del moment en què el canal HBO va trobar la gallina dels ous d’or amb ficcions com Los Soprano o Boardwalk Empire.
La xerrada i la projecció al voltant de Gomorra serà el dia 21, però el cicle comença el 7 d’abril amb el primer capítol de Lady ‘Ndragheta. Trobareu més informació a la pàgina web de la Filmoteca de Catalunya.
- Deixa el teu comentari
- Tots els comentaris
Envia'ns un comentari i comparteix la teva experiència d'aquest esdeveniment. Si tens algun dubte o suggeriment pots fer clic en aquest enllaç.
* El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament