Tornar

Els treballadors que protagonitzen aquest muntatge, en un moment de la funció

"L'expedient" o el conflicte laboral com a font d'inspiració teatral

Es pot convertir un expedient de regulació d'ocupació (els famosos ERO) en un muntatge teatral? El director Àngel Amazares us demostra que sí aquest diumenge, 18 de desembre, a la sala Porta 4.

Porta 4 és un centre d'ensenyament teatral del barri de Gràcia, a tocar de la plaça de la Virreina, que combina la funció pedagògica amb la d'escenari teatral. Per allà passen companyies i artistes emergents com els que veureu aquest diumenge.

Us parlem de gent com Lolo Herrero, Arnau Armengol, Sílvia Molins i Edu Gibert que, a les ordres de l'esmentat Àngel Amazares ens expliquen la història dels treballadors d'una empresa que es dedica a les instal·lacions telefòniques.

L'empresa travessa algunes dificultats i els treballadors són a punt de patir-ne les conseqüències, ja que s'espera que bona part dels empleats acabin acomiadats. Això si els mateixos treballadors no hi posen remei...

Es trobaran tots, de manera secreta, per decidir què poden fer. I és que no estan disposats a convertir-se en víctimes de la crisi sense oposar resistència així que estan valorant actuacions, algunes de tan extremes com el segrest del "Míster", és a dir, del gerent de l'empresa.

S'atreviran a emprendre una mesura tan radical? Ho sabreu si veniu i veieu reaccionar els personatges davant d'un fet inesperat que els obligarà a prendre decisions urgents.

Un muntatge amb música original de Domènec Gonzàlez de la Rubia que, pareu atenció, interpreta en directe l'Ensemble Diapason, format per Jordi Gendra (flauta), Bartolomé García-Plata (clarinet), Pedro Burzaco (violí) i Jean Baptiste Texier (violoncel).

Si els voleu escoltar i saber què passa finalment amb L'expedient, teniu una cita al Porta 4.

Data de publicació: Divendres, 16 Desembre 2016
  • Comparteix