Tornar

Les comunitats religioses presenten testimonis documentals del conflicte bèl·lic de 1714

L'exposició, dins del programa del Tricentenari, 'Monestirs urbans en temps de Guerra. Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona 1691-1718' ofereix una visió diferent a partir de l'experiència de dues comunitats religioses

El Museu d’Història de Barcelona, juntament amb la Federació Catalana de Monges Benedictines, ens mostren una visió diferent del conflicte bèl·lic.

L’exposició 'Monestirs urbans en temps de Guerra. Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona 1691-1718' està emmarcada dins de la commemoració del Tricentenari de 1714  sent un contrapunt a l’exposició El Món el 1714, actualment al Saló del Tinell del MUHBA. Ara es proposa una visió del conflicte i, singularment dels atacs i setges de Barcelona, des de l’òptica dels monestirs benedictins femenins de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona, que van viure en primera línia el desenllaç del setge de Barcelona.

Durant el més d'un any que va durar el setge, totes dues comunitats van recopilar nombrosos documents que donen testimoni de les visites reials a la ciutat, de les reformes dels edificis assaltats, de l’avituallament en temps de guerra o de les dificultats per tornar a la vida monàstica després dels fets de l’11 de setembre.

L’exposició presenta els seus avatars abans, durant i després de la guerra, un testimoni que fa llum a un capítol gairebé inèdit del diari de la guerra.

La Sala de Martí l’Humà del MUHBA Museu d’Història de Barcelona  presentarà aquesta exposició el dia 28 de maig. A l’acte hi assistiran el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler; el director del MUHBA, Joan Roca i les comissàries de l’exposició i responsables del Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines, Coloma Boada i Irene Brugués. 

Data de publicació: Dimecres, 28 maig 2014
  • Comparteix