Tornar

La realitat de Tintín

A l'exposició "Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc"

En Tintín no necessita presentació: personatge de còmic de llarga vida i fama mundial, l'intrèpid reporter ha recorregut mig món acompanyat del seu fidel gos Milú i el rondinaire Capità Haddock.

Però sabíeu que el castell de Molins de Dalt és el Château de Cheverny, el Temple del Sol és el Machu Picchu o que l’amagatall de l’emir Ben Kalish Ezab és la ciutat de Petra a Jordània?

I que Tornassol és el doble exacte de l’inventor del batiscaf, Auguste Piccard; el multimilionari Carreidas és el fabricant aeronàutic Marcel Dassault, i Bianca Castafiore està inspirada en la soprano Maria Callas?

Com diria el Capità Haddock, "llamp de llamp de rellamp de contra-rellamps!". 

L'autor de Tintín, Hergé (pseudònim del belga Georges Remi), el va crear l'any 1929, i li ha fet viure grans aventures entre les vinyetes dels seus àlbums, sempre detallistes i amb intensos paral·lelismes amb la realitat del moment.

És precisament aquesta recerca de què hi ha de real en els còmics l'objectiu de l'exposició Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc, que es pot veure al Museu d'Història de Catalunya fins a final de setembre.

A través dels vint-i-quatre àlbums de Tintín que Hergé va realitzar, podeu veure com l'autor es documentava intensament abans de cada nova creació. Fotos de revista, postals, fotogrames, anuncis, il·lustracions de llibres i imatges eren sovint punt de partida per ambientar les seves aventures. 

I moltes més anècdotes a descobrir d'entre els seus àlbums que us faran agafar ganes de tornar-los a llegir, ara amb una altra perspectiva.

Després de la visita a l'exposició els nens i nenes de 7 a 12 anys podeu fer un petit còmic per aprendre el llenguatge i els recursos més habituals per dibuixar-los.

Data de publicació: Dilluns, 10 Juny 2013
  • Comparteix