Tornar

La condició posthumana

Per a la filòsofa Rosi Braidotti, la crisi de les humanitats es pot superar acceptant l'impacte dels avenços tecnològics i científics i incorporant noves perspectives de gènere. Braidotti ho explicarà al CCCB en un debat en el marc de l'exposició +Humans.

Què entenem per posthumà? La nostra segona vida digital, els aliments genèticament modificats, les pròtesis de nova generació o les tecnologies reproductives són alguns aspectes de la condició posthumana que ja ens són familiars.

Per a la filòsofa Rosi Braidotti, la crisi de les humanitats es pot superar des d’aquest gir posthumà, que accepta l’impacte d’aquests avenços tecnològics i científics en la condició humana i incorpora les perspectives de gènere i les teories postcolonials al pensament tradicional, fins ara eminentment masculí, eurocèntric i blanc. Rosi Braidotti (Latisana, 1954) és catedràtica de Filosofia i directora del Centre per les Humanitats de la Universitat d’Utrecht. Reconeguda feminista, és una de les filòsofes més influents del moment.

En què consisteix aquest nou model humanístic? Com respondrà a la creixent convergència entre els agents humans i no humans? Podem parlar ja d’individus posthumans? 

La condició posthumana
Dia: 30 de novembre de 2015 a les 19h
LLoc: CCCB
Preu: 3€
Per a més informació clica 
aquí

Data de publicació: Dilluns, 30 novembre 2015
  • Comparteix