Tornar

Imatge del peu d'un nadó

Els límits de la reproducció humana

La biòloga Anna Veiga és la ponent de la propera sessió del Club dels Llunàtics, al Museu Blau.

El quart dijous de cada mes, el Museu Blau organitza una xerrada divulgativa del seu cicle El Club dels Llunàtics, que compta amb la ponència d’una persona experta en algun camp de les ciències naturals i que modera l’arqueòleg i naturalista Jordi Serrallonga. Aquest mes de novembre, la sessió porta per títol “Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana” i anirà a càrrec de la biòloga Anna Veiga.

La manera com ens reproduïm els humans no és única. La inseminació artificial, la fecundació in vitro, l’estimulació ovàrica, la donació d’ovòcits o la microinjecció d’esperma són algunes tècniques de reproducció assistida conegudes des de fa temps.

A elles, se suma el coneixement genètic que hem adquirit durant les darreres dècades i que faria possible que una persona escollís certs caràcters del seu fill, com ara el sexe o el color del cabell o dels ulls. Tot plegat fa que la ciència ens porti a redefinir el concepte de reproducció. Al mateix temps, cada descobriment que fem planteja nous reptes ètics. Fins a quins límits poden arribar els avenços en la nostra reproducció?

Anna Veiga és directora científica de Dexeus Mujer i del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, i professora associada a la Universitat Pompeu Fabra. El 1984, el seu nom aparegué a tots els mitjans per haver dirigit l’equip que va fer possible el naixement del primer bebè proveta a Espanya. Veiga és una gran especialista en reproducció assistida i en l’estudi de les cèl·lules mare, aquelles cèl·lules que poden diferenciar-se en qualsevol tipus cel·lular del nostre cos.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 novembre 2017
  • Comparteix