Tornar

Una de les obres que es poden veure aquests dies a la Hell Gallery

Identitats sense etiquetes al "Projecte Gènere" de la Hell Gallery

L'heterodòxia i la diferència en els sentits més diversos són el tema d'una mostra que podreu veure del 4 al 31 d'agost a la nova Hell Gallery.

És un espai d'art del Raval que va obrir les portes el maig passat i que combina el comerç (és una botiga de discos especialitzada en vinils d'electrònica experimental i tecno, a més d'una llibreria) amb una galeria d'art que, com avisen els creadors d'aquest espai d'aires industrials, fuig de les exposicions més habituals i va a la recerca de "propostes subversives".

Amb aquests principis per bandera, no és estrany que aquest agost apostin per portar l'heterodòxia a l'art i, a la seva nova exposició, Projecte Gènere (Introducció a la col·lecció), mostrin un seguit de peces artístiques que ens parlen d'identitats, temporals o permanents, que fugen del que està establert, tant des del punt de vista del gènere sexual, com des d'una perspectiva mèdica, religiosa o bé antropològica.

Cal definir-se com a home o com a dona? És imprescindible ser musulmà, budista o cristià o bé penjar-se l'etiqueta d'ateu o agnòstic? Són preguntes que potser us formulareu a vosaltres mateixos veient les obres dels artistes que exposen a la sala, peces del reporter fotogràfic francès reconvertit en artista Gerard Rancinan, el xinès Hei Yue ("Lluna negra", nom artístic del creador de Guangzhou Ji Sheng Li) o imatges de The Hilton Brothers, la parella artística formada per Christopher Makos i Paul Solberg, que sempre plantegen qüestions de manera conjunta al voltant del tema de la identitat.

La mostra inclou també peces de Peter Klansen, un alemany que va combinar en les seves creacions fotos, pintura, neó i metalls; l'artista multidisciplinari establert a Barcelona Ramon Guimaraes, que igual fa fotos que vídeos, instal·lacions i performances; el pintor francès Thierry Bisch i el seu imaginari d'animals d'estil pop; i el fotògraf nord-americà Wayne Schoenfeld.

Comissariada per Franco de Toledo, la mostra s'inaugura el dijous, 4 d'agost (19 h), amb un vernissage durant el qual actuarà la Dj resident a Sevilla Josephine Bassinger i l'artista Ramon Guimaraes realitzarà una performance (20.30 h).

Data de publicació: Dilluns, 01 Agost 2016
  • Comparteix