Tornar

Honorables professions al Cercle Artístic de Sant Lluc

Un cicle de diàlegs entre dos convidats que ens ajudaran a descobrir què té d'honorable una professió.

El Cercle Artístic de Sant Lluc neix l'any 1893 a partir de l'escissió d'un grup d'artistes del Círculo Artístico els quals promovien un ideal d'art compromès i seriós allunyat de certes postures bohèmies del modernisme.

Seguint l'objectiu principal d'aquesta entitat, el foment de la cultura catalana, el mes de febrer inicia el cicle Honorables professions.

La primera sessió serà el 20 de febrer, a les 19.30 h, on Narcís Comadira, poeta, traductor de poetes, pintor i dramaturg dialogarà amb Josep Maria Fonalleras, escriptor i articulista que col·labora en mitjans com El Periódico, El Punt i Catalunya Ràdio.

El seu diàleg girarà al voltant d'aquestes preguntes: què té d’honorable una professió? L’honorabilitat s’atribueix a la professió o a la persona que durant tota una vida s’ha fet mereixedora d’aquesta distinció?

Es podria dir que les professions no són per definició honorables. Són els homes i les dones que les porten a terme els que, pel resultat del seu treball i la seva actitud, les fan honorables. Però, al mateix temps, també es pot afirmar que l’honorabilitat pot pertànyer a una determinada professió, a un ofici concret ple de riquesa i imaginació.

El cicle de diàlegs es durà a terme al carrer Mercaders, 42, el primer i tercer dijous de mes a les 19.30 h. L'entrada és gratuïta.

Els convidats a la resta de sessions són:

Dia 6 de març: Josep Cots, llibreter, dialoga amb Valeria Bergalli, editora.

Dia 20 de març: Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure, dialoga amb Maria Martínez, psicòloga.

Dia 3 d'abril: Itziar González dialoga amb Carme Ribas, ambdues arquitectes.

Dia 24 d'abril: Josep Pons, director d'orquestra del Liceu, dialoga amb Víctor García de Gomar, director artístic adjunt del Palau de la Música Catalana.

Data de publicació: Dimarts, 18 Febrer 2014
  • Comparteix