Tornar

Hackers cerebrals

Una trobada sobre 'invasors del cervell' com ara el menjar, les drogues, els lectors mentals i l’esquizofrènia; és a dir, tot allò que ens fa perdre el control

El proper divendres, 14 de març de 2014 (19h-21h), tindrà lloc la Neuro-desconferència Hackers Cerebrals a l'Auditori Barradas (Rambla Just Oliveras 56, L'Hospitalet de LLobregat). La neuro-desconferència és un esdeveniment on la participació dels assitents és tan important com la dels experts, amb un format autoconstruït que té una arquitectura dividida en tres parts: 

1. Ignició: encén el teu cervell

Xerrades d’experts, de deu minuts de durada, per establir les bases i proporcionar quatre idees clau per discutir. Els conceptes subjacents en tot l’esdeveniment són: hackers cerebrals i control.

* Esc + Ctrl: Roc Parés, artista i professor de comunicació interactiva de la Universitat Pompeu Fabra, ens parlarà, mitjançant les seves obres, sobre la pèrdua de control i la construcció de la subjectivitat en la societat de la informació.
* Hackejant la ment: Cyborgs, cervell i màquina: Stephen Dunne, director d’investigació en neurociència de l’empresa Starlab, ens parlarà sobre l’estimulació cerebral i les interfícies cerebrals.
* Un món XXL: Adictes al menjar: Marta Fructuoso, investigadora del Centre de Regulació Genòmica, ens parlarà de l’origen de la creixent epidèmia d’obesitat a la qual ens enfrontem, i com alguns aliments ens fan perdre  el nostre autocontrol.
* Fitness del subconscient: Jocs [NO] seriosos per millorar l’autocontrol: Óscar García Pañella, director acadèmic de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) de la Universitat de Barcelona i d’Innovation and Entrepreneurship Business School (IEBS), ens explicarà una manera aplicada, divertida i eficient de modificar conductes.
* El bestiari mental: Javier de Diego Adeliño, psiquiatre de l’Hospital de Sant Pau
i investigador del Centro de Investigación Biomédica en red de Salud Mental (CIBERSAM), ens explicarà les múltiples maneres mitjançant les quals la malaltia psiquiàtrica s’apodera de la nostra conducta i de la nostra percepció de la realitat.
* Neurociència, ¿ficció?: Richard Hebert, director del centre Bloom i consultor tecnològic, ens farà un repàs de l’estat de l’art de la tecnologia vinculada a la neurociència, tot veient dispositius i exemples del que ha deixat de ser ficció per ser una realitat.


2. Tempestes cerebrals
Grups de discussió simultanis conduïts per un dinamitzador, per aprofundir en els aspectes del tema que més interessen, amb aportació d’idees i la presència dels experts.

3. Artefactes cerebrals
Presentació d’enginys cerebrals, com controladors o sensors cerebrals —o qualsevol bogeria similar—, i fins i tot interfícies cervell-ordinador.

* Artefactes low-cost, per Richard Hebert (director del centre Bloom).
* Neurosurfer, per Stephen Dunne (director de l’empresa Starlab).
* Mus Kybernetes, per Roc Parés (professor de la Universitat Pompeu Fabra).
* Serious Games, per Emiliano Labrador (director del Màster en Creació Multimèdia i Serious Games. La Salle - Universitat Ramon Llull).
* Finestra audiovisual als desordres psiquiàtrics, per Javier de Diego Adeliño (psiquiatre de l’Hospital de Sant Pau).

Per participar a la Neurodesconferencia cal fer una inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a neurodesconferencialh@gmail.com (indicar nom, cognoms, i telèfon de contacte). Les places són limitades.

Més informació: Neuro-Desconferència Hackers cerebrals

 

 

Data de publicació: Dimarts, 04 març 2014
  • Comparteix