Tornar

"Gaudí i els seus impulsors", II Cicle de Conferències del Palau Güell

L'èxit del primer cicle sobre l'arquitecte Antoni Gaudí i Eusebi Güell situant-los en es seu entorn i època ha portat un segon cicle que destaca la relació entre alguns personatges cabdals que van contribuir a la riquesa cultural del moment

Que el Palau Güell hagi estat tancat durant anys ha contribuït al fet que, encara avui dia, aquest edifici, declarat patrimoni mundial per la UNESCO, sigui una de les obres de l’arquitecte Antoni Gaudí més desconegudes. 
Amb els propòsit de vetllar per la conservació i la preservació del Palau Güell, de potenciar-ne el coneixement, i de difondre la figura de l’arquitecte, dels seus col·laboradors i del seu mecenes i aleshores propietari de l’edifici, Eusebi Güell, s'ha organitzat el segon cicle de xerrades sobre aquestes qüestions en el context polític i cultural d’aquell moment: la Renaixença i el Modernisme. Amb aquesta activitat cultural i per tal de mostrar les meravelles que amaga aquest palau es posa de manifest la intenció de recuperar l’esperit amb què Eusebi Güell va concebre el Palau Güell: com un escenari actiu de la vida social i cultural de la ciutat, i que, com a tal, esdevingui també un punt de debat i reflexió. 

Si és ben cert que l’obra d’Antoni Gaudí no hauria estat possible sense la figura del seu amic i mecenes Eusebi Güell, també és de justícia reconèixer l’aportació de diversos mestres especialistes sense els quals no s’hi hauria obtingut un resultat tan brillant. És per això que el primer cicle de conferències es va dedicar a aprofundir en diverses de les arts que trobem al Palau: l’ebenisteria, la vitralleria i la pintura, mentre que aquest segon cicle, destaca sobretot les relacions entre les famílies Güell i López, que tanta importància van tenir en el Modernisme a la ciutat.

El II Cicle de Conferències Gaudí i els seus impulsors tindrà lloc del 3 al 24 de novembre a l'espai de Cotxeres del Palau Güell i compta amb quatre sessions. L'entrada gratuïta, però l'aforament és limitat i cal confirmar assistència al 934 725 775 o a palauguell@diba.cat.

Data de publicació: Dilluns, 10 novembre 2014
  • Comparteix